Hem EFTER PLUGGET Efter robotsuccén: nu skapas nästa upplevelse på Tekniska – med AI

Efter robotsuccén: nu skapas nästa upplevelse på Tekniska – med AI

Publicerat av: Redaktionen

Tekniska museets nästa utställningssatsning blir en utforskande upplevelse om att leva i symbios med tekniken.

I ett samarbete med Monica Förster Design Studio och BAS Interesting Times Gang tar Tekniska hjälp av artificiell intelligens för att skapa utställningen Hyper human som planeras öppna i mars 2020.

Under sommaren slog vandringsutställningen Robots alla tidigare publikrekord på Tekniska museet. I mars 2020, lagom till att Science Museums robotar reser vidare, öppnar nästa del i Tekniska museets serie av utställningar och upplevelser som utforskar relationen mellan människa och maskin.

Där Robots ställer frågan om varför vi bygger maskiner som ser ut och beter sig som oss, handlar Hyper human om hur tekniken blir en del av människan och våra liv.

Efter robotsuccén: nu skapas nästa upplevelse på Tekniska – med AI

Vad händer när tekniken gör det möjligt att designa våra barn med geneditering, förstärka och byta ut kroppsdelar, låta artificiell intelligens ta beslut i avgörande livsval och övervaka oss både på samhällsnivå och ända inpå varje individs hjärtslag, stoppa åldrande och kanske till och med döden?

Med en omslutande upplevelse som väcker nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar vill Tekniska museet visa dilemman och utmaningar med tekniken men framförallt väcka hoppfullhet och engagemang i frågorna. Besökare kommer under sin tid i utställningen att engageras i flera olika etiska frågor där varje val får konsekvenser.

Bakom den rumsliga formgivningen står Monica Förster Design Studio (MFDS) tillsammans med artificiell intelligens. AI-utvecklingen sker under ledning av innovationsbyrån BAS ITG, som även ansvarar för konceptualiseringen av ett antal interaktiva upplevelser under utställningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>