Hem EFTER PLUGGET Den australiensiska lärarbanken TMB effektiviserar verksamheten

Den australiensiska lärarbanken TMB effektiviserar verksamheten

Publicerat av: Redaktionen

Teachers Mutual Bank (TMB), en av de största medlemsägda bankerna i Australien, har implementerat QlikView, Qlik Sense och Qlik NPrinting i verksamheten för att förbättra sina marknadsföringskampanjer och affärsresultat.

Genom att analysera data med Qliks analysplattform har TMB effektiviserat sina interna processer avsevärt; rapporter som tidigare tog 16 dagar att färdigställa görs nu på ett par minuter.

Dessutom har banken ökat kvaliteten på sina data (data accuracy) med 30 procent och samtidigt minskat IT-supportkostnaderna.

Den australiensiska lärarbanken TMB effektiviserar verksamheten

Teachers Mutual Bank har mer än 5,5 miljarder dollar i tillgångar och över 177 000 medlemmar som främst är anställda inom den australiensiska utbildningssektorn. Med sin växande kundbas genererar TMB stora mängder data som kräver en gedigen och sofistikerad lösning för att tillgodose nuvarande och framtida analysbehov.

Före implementeringen av Qlik hade TMB vuxit ur sina ursprungliga Excel-baserade lösningar, och organisationen kämpade för att sammanställa och presentera data på ett interaktivt och visuellt sätt. TMB ställdes inför en rad affärskritiska problem såsom oorganiserade data, utdaterade rapporter och information som inte kunde användas på ett snabbt och effektivt sätt.

– Med Qlik kan vi pussla ihop insikter från alla våra data mycket mer effektivt så att vi förstår våra kunder och deras beteenden bättre. Dessutom har vi effektiviserat våra affärsprocesser kopplade till analys och rapportering samtidigt som vi minskat tiden som spenderas på administration, säger Dave Chapman, Chief Information Officer på Teachers Mutual Bank.

Tillsammans med Qlik och partnern Satsumas, kan TMB nu effektivt visualisera all medlemsdata utifrån parametrar som demografi, geografisk fördelning och vilka som är berättigande till bostadslån. Datan kan dessutom sättas samman med statistik och folkräkningsuppgifter från australienska myndigheter för att dynamiskt skapa välriktade marknadsföringskampanjer och rapporter. Detta optimerar affärsnyttan och beslutsfattandet samt gör organisationen mer effektiv – vilket i slutändan skapar ett större värde för bankens kunder.

– Vårt arbete med Teachers Mutual Bank är ett bra exempel på hur strategisk användning av visuell analys kan leda till ännu mer nöjda kunder och en mer effektiv och lönsam organisation. Data är en värdefull tillgång i finansiella organisationer och vi är mycket glada över att TMB nu kan skapa sig en tydlig bild av hela verksamheten och därmed betjäna sina kunder bättre i framtiden, säger Paul Van Siclen, ansvarig för marknadsutveckling på Qlik Financial Services.

TMB har för avsikt att utöka användningen av Qliks lösningar framöver. I takt med att banken ökar sin analyskapacitet och blir bättre på att hantera stora mängder data, planerar TMB att expandera sin analysfunktionalitet för att se till att kunderna kan fatta bättre ekonomiska beslut.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>