Populärt läger ännu populärare – stort intresse för Code Summer Camp
Hem EFTER PLUGGET Populärt läger ännu populärare – ett stort intresse för Code Summer Camp

Populärt läger ännu populärare – ett stort intresse för Code Summer Camp

Publicerat av: Redaktionen

Just nu pågår ett av landets största programmeringsläger för barn och unga i Linköping, kompletterat med en vecka digitalt.

”Att fler ska upptäcka teknik, bli intresserade av och få kunskap om programmering är en angelägenhet för regionen, men också hela Sverige, för att säkra framtidens kompetensbehov”, säger Jonna Castell, projektledare Code Summer Camp.

För åttonde året i rad arrangeras Code Summer Camp. Ett initiativ som varje år lockar hundratals barn och unga i åldrarna sju till sjutton år att lära sig mer om teknik och programmering. I år är det fler deltagare än någonsin.

– Intresset är stort och för varje år har lägret vuxit. I år deltar närmare 300 ungdomar främst från Östergötland, men också från andra delar av Sverige, säger Jonna Castell, projektledare Code Summer Camp.

Lägret drivs med hjälp av coacher som till vardags studerar vid Linköpings universitet. Under lägret får deltagarna prova på olika programmeringsspråk och har bland annat programmerat lekar till den uppkopplade lekplatsen Magistratshagen i Linköping. Python, HTML, CSS och javascript har också varit del av innehållet.

Populärt läger ännu populärare – stort intresse för Code Summer CampCode Summer Camp pågår under tre veckor. Två veckor arrangeras i Linköping i lokaler på Linköpings Universitets campusområde och en vecka genomförs digitalt – något som lockar deltagare från hela landet. Förutom att lära sig mer om teknik och programmering får deltagarna även möta företag.

– Vi vill visa vilka olika typer av framtida jobb som finns. Att alla ska ges samma förutsättningar och insikter i vilka framtida yrkesmöjligheter som finns är viktigt, säger Jonna Castell.

Bakom arrangemanget står kompetensföretaget Skill som genomför lägret tillsammans med Linköping Science Park. I år har antalet stipendieplatser utökats vilket ge fler möjligheter att vara med.

– Att fler ska upptäcka teknik, bli intresserade av och få kunskap om programmering är en angelägenhet för hela Sverige. Redan idag är efterfrågan stor hos företagen efter teknik- och programmeringskompetens och att ha med sig grundläggande kunskaper inom området kommer vara en bra förutsättning för att få jobb i framtiden. Därför är lägret en viktig satsning för den långsiktiga kompetensförsörjningen här i Linköping och regionen, avslutar Jonna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>