Hem NYHETER Digital kompetensutveckling för lärare

Digital kompetensutveckling för lärare

Publicerat av: Redaktionen

Bonnier Academy utökar sitt utbud av digitala utbildningstjänster och lanserar under våren 2018 en digital utbildningstjänst för lärare i grundskolan – Bonnier Academy Lärare.

”Tjänsten ska öka kvaliteten, säkra kompetensen och hjälpa lärarna att fatta rätt beslut i de frågor som rör lärarnas och skolans förhållningssätt mot elever och vårdnadshavare.

Att fortbilda sig genom digitalt lärande här ett effektivt sätt att fortbilda stora personalgruppen och att alltid ha tillgång till uppdaterad information. Dessutom är det ett mycket uppskattat sätt att själv ta ansvar för sin egen kompetensutveckling”, säger Anders Jonasson, förlagschef Bonnier Academy.

Digital kompetensutveckling för lärare

Anders Jonasson, förlagschef

Tjänsten kommer att fokusera på utbildningar om viktiga ämnen som:

  • kränkningar,
  • ordningsregler,
  • föräldrarätt och tillsynsansvar,
  • säkerhet,
  • särskilt stöd samt
  • skadestånd och viten.

Kurserna är helt digitala och uppdelade på korta utbildningspass.

Jan Melander är jurist och ämnesexpert för Academy Lärare. Han har en bakgrund i domstolsväsendet som domare och har jobbat i flera år som lärare på juristprogrammet.

”Under universitetsåren kom jag via rektorsprogrammet i kontakt med frågor om barn och elevers rättsliga trygghet och det här väckte ett starkt engagemang i mig”, säger Jan Melander.

För att barn och elevers rättsliga trygghet ska säkerställas är det väldigt viktigt att man tillämpar vad man brukar kalla en ”whole school approach”- att all personal på skolan har grundkunskaper om vad lagen ställer för krav på elevernas arbetsmiljö och vad skolan har för roll här. Det är därför väldigt viktigt att dessa utbildningar når ut brett, fortsätter Jan Melander

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>