Sparks och hallon inleder samarbete i syfte att hjälpa unga hitta sin fritidsaktivitet
Hem EFTER PLUGGET Sparks och hallon inleder samarbete i syfte att hjälpa unga hitta sin fritidsaktivitet

Sparks och hallon inleder samarbete i syfte att hjälpa unga hitta sin fritidsaktivitet

Publicerat av: Redaktionen

Mobiloperatören hallon går in som sponsor av Sparks Generation, som verkar för att göra det lättare för tonåringar att hitta en lämplig fritidsaktivitet som passar dem.

Med stödet från hallon kommer Sparks att kunna möjliggöra för fler ungdomsverksamheter, inom såväl sport som kultur och skapande, att nå ut med sina aktiviteter mot ungdomar och välkomna dem att prova-på.

SCB’s siffror från 2018-2019 visar att 35% av alla barn och ungdomar i åldrarna 10 till 18 år i Sverige saknar en regelbunden fritidsaktivitet efter skolan. En siffra som ökar och spås ha ökat rejält under pandemin. De över hundra unga som Sparks har pratat med säger att orsaken till det, är att de bland annat inte vet vad som finns där de bor eller om de är välkomna dit som nybörjare. I ljuset av detta verkar Sparks Generation genom sociala kanaler, ambassadörer och sin plattform Sparksapp att nå ut till ungdomar, och låta de unga hitta ”sin grej”. Med detta menar Sparks att ett fritidsintresse är något man själv fått välja och kan ta sig an utan tvång eller press – oavsett bakgrund, ambitionsnivå eller tidigare erfarenhet.

Som en del av satsningen inleds nu ett partnerskap med mobiloperatören hallon, som går in som sponsor av Sparks Generations.

– Ett partnerskap mellan hallon och Sparks Generation känns både självklart och givande för alla parter. Utöver våra delade värderingar kring ungdomar, och deras behov av både psykiskt och fysiskt välbefinnande, så använder även Sparks mobil teknologi på ett positivt och modernt sätt. Via mobilen kan vi tillsammans hjälpa Sveriges unga att hitta sin Spark, säger Sofia Karakatsanis Andersson, marknadschef på hallon.

hallons sponsorskap möjliggör för Sparks att inspirera fler unga att vilja, kunna och våga testa nya aktiviteter. hallon vill genom Sparks även stötta genom att bidra till olika events där unga kan prova på olika aktiviteter, samt verka som finansiellt stöd för att hitta lämpliga ledare till aktivitetstillfällena.

– Vi är så stolta och glada att hallon valt att engagera sig i Sparks. Vi delar den viktiga värderingen att det är insidan som räknas, och vill med avstamp i detta skapa värde för våra målgrupper. Tillsammans förflyttar vi fokus till vem du är och vad du brinner för, samtidigt som vi förenklar för unga att upptäcka spännande ungdomsverksamheter där de kan hitta sin grej, säger Alexandra Krook Sparks Generations grundare, och fortsätter:

– Att stötta Sparks och de verksamheter som är anslutna i vår app, Sparksapp.se, är i slutändan att stötta både unga och deras föräldrar att få en fritid fylld av inre glädje och gemenskap.

Sparks och hallon inleder samarbete i syfte att hjälpa unga hitta sin fritidsaktivitet

Alexandra Krook Sparks Generation, Sofia Karakatsanis Andersson hallon

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>