Hem NYHETER Digitalt läromedel från startupbolaget Musikmedel lär barn svensk folkkultur

Digitalt läromedel från startupbolaget Musikmedel lär barn svensk folkkultur

Publicerat av: Redaktionen

Ett interaktivt läromedel ska lära små barn mer om svensk folkkultur och folkmusik.

Vårt inkubatorbolag Musikmedel lanserar Poco och småfolket.

Digitalt läromedel från startupbolaget Musikmedel lär barn svensk folkkultur

– Vi tror på att en inspirerande lärare kan förändra världen, ett barn i taget. Därför skapar vi digitala verktyg som hjälper lärare att inspirera med berättelser, musik och spel, säger grundaren och lärare Per Fransson.

Poco och småfolket är ett läromedel för musik riktat till årskurs 1-3 med möjlighet att arbeta ämnesövergripande med svenska, historia och idrott.

Läromedlet är utvecklat för att väcka nyfikenhet, skapa förståelse och lära barnen mer om svensk folkkultur och folkmusik. Barnen får följa en interaktiv berättelse om hur den lilla figuren Poco tillsammans med en spelman ger sig ut i skogen och möter ett skogsrå, älvor och gårdstomtar.

Melodierna som de sjunger och spelar leder till samtal om hur livet var förr i tiden, till rörelse och dans, och till att barnen får lära sig om olika instrument.

Per Fransson, musiker och musiklärare, är grundare och ägare av företaget Musikmedel Future Vision och genom samarbete med spelutvecklingsföretaget The Fine Arc Nordic består teamet av, förutom honom själv, också av Daniel Olofsson och Johanna Forsner.

– Vi tror på att en inspirerande lärare kan förändra världen, ett barn i taget. Därför skapar vi digitala verktyg som hjälper lärare att inspirera med berättelser, musik och spel. Vår plattform Musikmedel.se är ett digitalt bibliotek där vi levererar utbildningsverktyg till lärare som undervisar årskurs 1-6.

Genom åren har Per Fransson fått stöd av oss på Uminova Innovation, något som betytt mycket för företaget.

– Uminova Innovation har under åren framförallt inspirerat och stöttat våra idéer. En viktig insikt är vikten av att ha ett starkt team, något som inte minst Magdalena Lindström, affärsutvecklare på Uminova Innovation, stöttat oss med, säger Per Fransson, som med Musikmedel.se också deltagit i regionfinalen i norra Sverige i entreprenörstävlingen Venture Cup.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>