Hem NYHETER Katedralskolan inför distansundervisning efter ökad smittspridning

Katedralskolan inför distansundervisning efter ökad smittspridning

Publicerat av: Redaktionen

Efter gårdagens besked med lokala, skärpta råd i Kronobergs län har Växjö kommun gått igenom vilka verksamheter som i nuläget kan hålla öppet och samtidigt följa råden.

Samtidigt har smittläget på Katedralskolan ökat oroväckande snabbt de senaste veckorna.

Katedralskolan inför distansundervisning efter ökad smittspridning

Från och med måndag gäller distansundervisning på Katedralskolan i två veckor.

I skrivande stund är cirka 40 elever och lärare hemma efter att ha testat positivt för covid-19 på Katedralskolan. Trots flera insatta åtgärder har smittan inte kunnat dämpas utan istället ökat.

Med anledning av detta tog i eftermiddag utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M) beslut om att återinföra distansundervisning för Katedralskolans elever i två veckor med start på måndag 9 november.

– Utifrån det läge som råder nu på Katedralskolan är det viktigt att få stopp på smittspridningen.

Efter samtal med smittskyddsläkare och skolläkare gjordes bedömningen att en rimlig åtgärd är distansundervisning i två veckor. Det är nu av yttersta vikt att alla följer de skärpta allmänna råd som gäller och därmed begränsar sina kontakter med personer utanför det egna hushållet, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Både elever och lärare på Katedralskolan får mer detaljerad information under fredagseftermiddagen.

På de två andra kommunala gymnasieskolorna, Kungsmadskolan och Teknikum, är situationen inte alls lika eskalerande utan där har det förekommit enstaka fall utspritt över tid. Därför är distansundervisning inte aktuellt där i dagsläget utan detta beslut tas isolerat med hänsyn till rådande situation på Katedralskolan.

– Distansundervisning är en åtgärd som hela tiden måste balanseras mot vilka effekter det får för våra elever och den allmänna folkhälsan. Så på övriga gymnasieskolor kommer vi jobba med en hel del andra åtgärder för att fortsätta ha låg smittspridning. Men vi följer givetvis utvecklingen och är redo att ta andra beslut om det krävs, säger Christian Sandahl, områdeschef för gymnasiet.

Växjö kommun har under fredagen beslutat att från 9 november fram till 26 november 2020 stänga:

  • Större delen av de dagliga verksamheterna, samtliga dagverksamheter och fysiska träffpunkter. Även lärvux stänger. Digitala träffpunkter fortsätter som vanligt.
  • Allmänhetens skridsko-åkning på Arenastaden i Växjö.
  • Araby park arena. Arenan stänger som mötesplats men håller öppet för föreningar som hyr in sig i idrottshallen.
  • Bergendahlska gården.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>