Hem NYHETER 2020 års pedagogiska pristagare utsedda

2020 års pedagogiska pristagare utsedda

Publicerat av: Redaktionen

Årets pedagogiska pristagare vid Uppsala universitet undervisar i ämnen kopplade till pedagogik, statsvetenskap, kirurgi och kemi.

Det fria pedagogiska priset tilldelas universitetsadjunkt Christine Mackay Tircomnicu vid engelska institutionen för hennes arbete med konstruktiv och utvecklande återkoppling.

De pedagogiska pristagarna nomineras av studenter och kollegor. De slutliga pristagarna utses av rektor efter förslag från en beredningsgrupp som består av åtta lärare och åtta studenter. I år inkom 144 nomineringar. Prissumman är 20 000 kronor.

Pristagare och motiveringar:

2020 års pedagogiska pristagare utsedda

Universitetslektor Martin Karlberg vid institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier har tilldelats 2020 års pedagogiska pris inom området för teologi, humaniora och utbildningsvetenskap.

Martin Karlberg förmår åskådliggöra och visualisera komplexa kunskapsmoment och göra dem begripliga. Studenter och kolleger vittnar om hans exceptionella förmåga att möta studenter på alla nivåer. Han återkopplar på kursvärderingar genom ett konstruktivt förändringsarbete av kurser, distansundervisning och uppdragsutbildning.

Universitetslektor Shirin Ahlbäck Öberg vid statsvetenskapliga institutionen har tilldelats 2020 års pedagogiska pris inom området juridik och samhällsvetenskap.

Shirin Ahlbäck Öberg ger kurser av högsta kvalitet på både grundnivå och avancerad nivå. Hon har en förmåga att nå fram till studenter, att göra det komplicerade begripligt och det torra intressant. Shirin visar att det går att kombinera omfattande undervisning med en lång rad tunga kollegiala förtroendeuppdrag. Shirin är en engagerad och öppen lärare, som är uppskattad av både studenter och kollegor, såväl inom som utanför hennes institutions gränser.

Adjungerad universitetsadjunkt Albert Christersson vid institutionen för kirurgiska vetenskaper har tilldelats 2020 års pedagogiska pris inom området medicin och farmaci.

Albert Christersson skapar med professionellt förhållningssätt och stort engagemang i sin undervisning en positiv och kreativ lärandemiljö som ständigt utvecklas. Med lyhördhet, respekt för individuella olikheter och ständig återkoppling får han alla studenter att känna sig sedda. Han kombinerar teori med kliniska färdigheter på ett sätt som gör studenterna väl förberedda för sina framtida yrkesroller.

Professor Mikael Widersten vid institutionen för kemi har tilldelats 2020 års pedagogiska pris inom området matematik, naturvetenskap och teknik.

Mikael Widersten kombinerar hög ambition och förmåga att skapa en förtroendefull kommunikation med sina studenter. Han utvecklar kontinuerligt innehåll och pedagogik i sina kurser, vilket bidragit till att studenterna fördjupat sitt lärande. I sitt ledarskap är Mikael pedagogisk, inkluderande och tydlig vilket skapar en inspirerande miljö för både studenter och kollegor.

Fria priset

Universitetsadjunkt Christine Mackay Tircomnicu vid engelska institutionen har tilldelats 2020 års fria pedagogiska pris på temat ”Återkoppling till studenter”.

Christine Mackay Tircomnicu är en engagerad lärare som motiverar studenter och skapar ett positivt lärandeklimat. Hon kombinerar högt ställda krav med en konstruktiv och utvecklande återkoppling som motiverar och stimulerar studenter. Christines tydliga bedömningsgrunder kopplade till lärandemålen ger studenterna konkreta riktlinjer för att stärka sina framsteg och resultat.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>