Digitalt sportlovsprogram på Arvika Bibliotek
Hem Kommuner Digitalt sportlovsprogram på Arvika Bibliotek

Digitalt sportlovsprogram på Arvika Bibliotek

Publicerat av: Redaktionen

Istället för fysiska aktiviteter och på grund av rådande situation med samhällsspridning av covid-19 erbjuder i år Arvika Bibliotek ett digitalt sportlovsprogram för barn och unga.

Digitalt sportlovsprogram på Arvika Bibliotek

Vårt sportlovsprogram är digitalt för att vi vill undvika smittspridning, samtidigt som vi vill att det ska finnas någonting att göra för barn och unga på lovet.

Det finns någonting för alla åldrar. Via Zoom kommer Arvikabördige Simon Söderqvist att sända en trolleriföreställning live från sin hemort Stockholm. Det blir även en bokklubbsträff via Zoom.

Under hela sportlovsveckan finns en film publicerad på Arvika Facebook med författaren och illustratören Per Gustavsson som läser ur sin senaste prinsessbok: ”När prinsessor går på äventyr”.

För de som gillar att spela finns det chans att lära sig att skapa spel i Roblox eller bygga maskiner i Minecraft. De som hjälper deltagarna är ungdomar från Hemkodat som guidar via Zoom.

Författaren Ylva Hällen kommer att sända ett digitalt författarbesök live på Arvika Facebook hemifrån Stockholm, där hon läser ur sin senaste bok om Ylvania. Hon kommer även att ge goda tips på hur man skapar spännande berättelser. Ylva Hällen kickar dessutom igång två tävlingar på temat ”framtidsdrömmar”. En tävling går ut på att skriva en berättelse på max 5 000 tecken. För att delta i den andra tävlingen ska deltagarna illustrera ett eget bokomslag. Vinnarna kommer att publiceras i Arvika Nyheter, de som vinner får Ylva Hällens senaste bok med ett signerat kort samt presentkort.

Ytterligare en tävling som alla barn, unga, vänner och familjer kan delta i är uppdraget: ”Skapa Arvikas coolaste konst i papper!” Om man vill kan man gärna ta inspiration från Bea Szenfelds utställning ”Papper” som pågår i gamla Epahuset i Arvika. Bea Szenfeld kommer att sitta i juryn och vinsten är presentkort. Det är fritt fram att skapa i alla slags papper, stort som smått, sagohus, fantasifigurer, en hatt, eller vad du vill.

För de som är från 13 år har spelföreningen Sparv, i samarbete med Arvika Bibliotek, ett virtuellt spellov via en discord som deltagarna kan koppla upp sig på och spela tillsammans online.

För alla som vill delta är det bara att e-posta biblioteket så får ni länkar och mer information. Ett program finns i fysisk form på biblioteket att hämta. Mer information publiceras också på Arvika biblioteks Facebook och Instagram.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>