Hem NYHETER Digitalt i höst och vinter

Digitalt i höst och vinter

Publicerat av: Redaktionen

Största delen av Sverige och så även Värmland har fått skärpta allmänna råd.

Karlstads universitet anpassar utbildning och forskning efter rådande situation och ställer om.

Digitalt i höst och vinter

Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet

– Karlstads universitet stänger inte – vi ställer om. All verksamhet som kan ska därför skötas digitalt, säger Johan Sterte, rektor vid Karlstads universitet.

Karlstads universitet har beslutat om att öka distansutbildningen. Universitetet fortsätter med sin verksamhet men det sker via digitala hjälpmedel.

– Vår uppgift är att bedriva utbildning och forskning med kvalitet samtidigt som vi ska bidra till att minska smittspridningen, säger Johan Sterte.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och regeringens råd samt de regionala råden för Värmland och ser nu till att så mycket som möjligt i vår verksamhet görs med digitala hjälpmedel.

–  Det minimerar behovet för studenter och anställda att närvara på campus. Det gäller både i Karlstad och i Arvika på Musikhögskolan Ingesund. Det är viktigt att vi nu tar råden på allvar och ser till att jobba och studera hemifrån i så stor utsträckning som möjligt.

Karlstads universitet gör nu en rad åtgärder för att bidra till en minskad smittspridning

  • Översyn och anpassning av tentamen.
  • Laborationer och andra moment som inte kan genomföras digitalt anpassas.
  • Biblioteket anpassar studieplatser och glesar ut. Antalet besökare begränsas och biblioteket har inte öppet för allmänheten från och med måndag 23 november.
  • Entréer kommer att vara låsta från och med måndag 23 november. Studenter och medarbetare har åtkomst till lokalerna med passerkort.

Riktlinjerna för lärosäten ser olika ut beroende på var i landet de ligger och vilka utbildningar de har i sitt utbud.

– Universitet och högskolor i Sverige inför olika riktlinjer, säger Johan Sterte. Det beror på att lärosätena ligger i olika regioner och anpassar sin verksamhet efter lokala förutsättningar och med hänsyn till lokala råd i samråd med smittskydd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>