Hem NYHETER Förskolebarnens litteraturpris – uppmuntrar till läsning i förskolan

Förskolebarnens litteraturpris – uppmuntrar till läsning i förskolan

Publicerat av: Redaktionen

För att öka barns intresse för böcker och läsning lanserar ILT Inläsningstjänst för tredje året i rad Förskolebarnens litteraturpris.

Tidigare i år tog ”Gustav och snåla glasstanten” från Alfabeta hem priset i en omröstning som lockade dubbelt så många förskolor som föregående år.

”Verkligen en överraskning, jag känner mig väldigt hedrad. Kul att så många barn gillar Gustav!” säger Olof Landström, illustratör.

Förskolebarnens litteraturpris – uppmuntrar till läsning i förskolan”Förskolebarnens litteraturpris lockar fler och fler förskolor varje år, jättekul! Vi vill genom Förskolebarnens litteraturpris uppmuntra alla förskolors viktiga arbete med läsning!” säger Jakob Skogholm, VD på ILT Inläsningstjänst.

I årets omgång finns 31 böcker att arbeta med. Av dem har 30 titlar valts ut av urvalsgruppen som består av Anna Hällgren, barnbibliotekarie och läsinspiratör, Louise Mehdipoor, förskolerektor och Camilla Bengtsson, utbildad förskollärare och produktägare för Polyglutt på ILT Inläsningstjänst.

Dessutom har förskolor även i år fått rösta fram en bubblare.

”Det finns många fina priser och pokaler inom barnboksbranschen. Att få vara en del av ett pris som väljs av barnen själva tycker vi känns väldigt roligt och spännande!” säger Elisabeth Granlund, verksamhetschef på Bok-Makaren AB.

Övriga samarbetspartners till priset är Alfabeta, Alvina, Berghs, Bokmässan, Bonnier Carlsen, Gothia Fortbildning, Natur & Kultur, Nypon, Opal och stiftelsen Friends.

Prisutdelningen kommer ske på Förskolans dag den 20 maj 2021. Priset till förskolan som motiverat valet av den vinnande boken bäst blir ett fysiskt bokpaket med många av de utvalda 31 böckerna samt 10 000 kr. Även författaren och illustratören som skapat den vinnande bilderboken belönas med totalt 10 000.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>