Distansundervisning för elever på högstadiet och gymnasiet i Trelleborg efter sportlovet
Hem KOMMUNER Distansundervisning för elever på högstadiet och gymnasiet i Trelleborg efter sportlovet

Distansundervisning för elever på högstadiet och gymnasiet i Trelleborg efter sportlovet

Publicerat av: Redaktionen

Den tidigare nedåtgående trenden i antal fall av covid-19 i Skåne har brutits under vecka 7.

Med anledning av detta och att sportlovet kan innebära nya kontakter med risk för smitta rekommenderar Smittskydd Skåne att högstadier och gymnasieskolor i Skåne i så stor utsträckning som möjligt bedriver fjärr- eller distansundervisning första veckan efter sportlovet, det vill säga under vecka 9 i Skåne.

Kommunledningen i Trelleborgs kommun har därför beslutat att följa dessa rekommendationer enligt nedan:

Vecka 9

Distansundervisning för elever på högstadiet och gymnasiet i Trelleborg efter sportlovetSamtliga elever på högstadiet har distansundervisning. Rektor har möjlighet att undanta elever från distansundervisning på grund av särskilda behov. Beslutet om distansundervisning gäller inte de centrala särskilda undervisningsgrupperna eller grundsärskolan.

Söderslättsgymnasiet har distansundervisning i så stor utsträckning som möjligt. Eftersom många praktiska moment och prov har planerats in för årskurs 3 under vecka 9, har rektor fått i uppdrag att besluta om vilka klasser i årskurs 3 som behöver vara på plats i skolan.

Vecka 10-12

Åk 9 har sin undervisning i skolans lokaler, så kallad närundervisning. Åk 7 och 8 växlar mellan distans- och närundervisning. Mer information angående undervisningen kommer att skickas ut från respektive skola.

Söderslättsgymnasiets elever följer den plan för växelvis när- och distansundervisning som gäller sedan tidigare.

De elever som har vistats i utlandet ska inte återgå till skolan förrän ytterligare 7 dagar efter hemkomst och efter att man har testats för covid-19 vid hemkomst och dag 5. Elever som är födda 2015 eller senare ska dock inte testas, men stanna hemma enligt rekommendationerna.

Trelleborgs kommun erbjuder samtliga elever på högstadiet och gymnasiet som har distansundervisning lunch för avhämtning på utvalda skolor.

Lista över skolor där elever kan hämta lunch

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>