Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Cecilia Palm vald till global organisation för vuxenutbildning: ”Hedrad över uppdraget”

Cecilia Palm vald till global organisation för vuxenutbildning: ”Hedrad över uppdraget”

Publicerat av: Redaktionen

Folkuniversitetets generalsekreterare Cecilia Palm blev nyligen vald till styrelseledamot för den globala organisationen för vuxenutbildning och folkbildning ICAE (International Council for Adult Education).

– Jag är hedrad över uppdraget och ser fram emot att arbeta för vuxenutbildning på ett internationellt plan.

Cecilia Palm vald till global organisation för vuxenutbildning: "Hedrad över uppdraget"

Cecilia Palm, generalsekreterare för Folkuniversitetet.

Det ska verkligen bli spännande att i styrelsen arbeta med representanter för olika länder och delar av världen. Även om vi i Norden har ett väl utvecklat system för vuxenutbildning i olika former, finns det alltid mycket att lära av andra, säger Cecilia Palm.

Cecilia Palm har i snart 40 år arbetat för folkbildning och vuxenutbildning i Sverige och är generalsekreterare för Folkuniversitetet och styrelseledamot i studieförbundens intresseorganisation Studieförbunden.

För den globala vuxenutbildningen ser hon bland annat vikten av att stärka arbetet med Agenda 2030, särskilt mål fyra gällande utbildning och livslångt lärande.

ICAE är en betydelsefull global röst för vuxenutbildning, med väl etablerade relationer – inte minst inom FN och med Unesco. ICAE bildades 1972, och företräder idag över 800 organisationer på nationell och regional nivå, fördelade på 75 länder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>