Hem Pedagogsnack Optolexia, vinnare i Edtech Startup Award 2016

Optolexia, vinnare i Edtech Startup Award 2016

Publicerat av: Redaktionen

Priset utannonserades vid arrangemanget Edtech Sweden som gick av stapeln 21 oktober på Stockholm Waterfront.

Priset består av en nätverksresa till Silicon Valley eller Boston för att träffa investerare, och branschfolk.

Priset delas ut av Edtech Sweden och sponsras av Vinnova, och i år valde man att ge priset till Optolexia för arbetet med att screena skolor och kommuner i jakten på, och kartläggningen av oupptäckt dyslexi.

Optolexia, vinnare i Edtech Startup Award 2016

Optolexias grundare tar emot priset. (fr. vänster) Mattias Nilsson Benfatto (forskare), Fredrik Wetterhall (VD), Gustaf Öqvist Seimyr (forskare).

Motiveringen löd: “Optolexia – för att lyfta fram och lösa ett betydande samhällsproblem med spjutspetsteknik och en forskningsbaserad lösning som är enkel att använda, skalbar och kostnadseffektiv.”

Juryn som bedömer ansökningarna har tagit tittat på faktorer såsom affärsplanens potential, nivån av innovation, det pedagogisk kvalitet, utförande av produkt / tjänst och det samhälleliga / kommersiella nyttan.

EdTech startup awards startade för att inspirera till innovation och skapa större möjligheter för Sveriges nystartade företag inom området utbildning och teknologi. Det är en viktig nätverksplats för att lyfta fram årets mest spännande EdTech startups och ge dem möjlighet att träffa investerare och framtida kunder.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>