Växelvis fjärr- och närundervisning för Trelleborgs högstadieelever
Hem Kommuner Växelvis fjärr- och närundervisning för Trelleborgs högstadieelever

Växelvis fjärr- och närundervisning för Trelleborgs högstadieelever

Publicerat av: Redaktionen

Kommunledningen i Trelleborgs kommun har beslutat att kommunens högstadieelever får växelvis fjärr- och närundervisning från och med den 1 februari.

Växelvis fjärr- och närundervisning för Trelleborgs högstadieeleverDetta beslut gäller fram till sportlovet, vecka 8.

Eleverna i årskurs 7-9 kommer att få både fjärr- och närundervisning under de kommande tre veckorna.

– Varje skola har planerat för sina elevers undervisning där årskurs 9 har prioriterats för att vara den årskurs som får mest närundervisning, då det är deras sista termin i grundskolan, säger Sofia Henderup Larsson, verksamhetschef för förskolan och grundskolan i Trelleborgs kommun.

Syftet med en successiv övergång till närundervisning för högstadieeleverna är att minska risken för smittspridningen av covid-19 och Sofia Henderup Larsson hoppas att alla elever ska kunna komma tillbaka till skolan efter sportlovet:

– Om vi ser en tydlig minskning av smittspridningen i samhället under de kommande veckorna är vårt mål att vi ska kunna bedriva närundervisning för alla årskurser på högstadiet efter sportlovet.

Via lärplattformen Unikum kommer elever och vårdnadshavare att få mer detaljerad information om hur undervisningen på respektive skola ska bedrivas under veckorna 5-7.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>