Hem NYHETER Distansundervisning för högstadieeleverna i Sunne

Distansundervisning för högstadieeleverna i Sunne

Publicerat av: Redaktionen

Smittspridningen har fortsatt att öka under de senaste veckorna och nu även bland ungdomar i högstadieåldern.

Smittskydd Värmland rekommenderar därför distansundervisning för länets högstadieklasser.

Distansundervisning för högstadieeleverna i Sunne

Det innebär att högstadieeleverna på Fryxellska skolan i Sunne får hemundervisning dagarna innan jullovet, torsdag och fredag 17-18 december.

Eleverna fick informationen på skolan idag kl 8.50.

Till vårdnadshavarna går det ut ett informationsbrev via IST-medgivande där de loggar in med bank-ID.

Eleverna kan under dessa två dagar hämta matlådor vid Fryxellska skolans matsal kl 10-12.

Torsdag följer schemat som vanligt för eleverna och fredag är avslutningsdag då eleverna kopplar upp sig i klassteamet för gemensam terminsavslutning tillsammans med mentor kl 9:00-10:30.

Finns det frågor ska eleverna i första hand ta kontakt med sin mentor.

Smittskyddsläkare Ingemar Hallén informerade skolcheferna i Värmland om rekommendationen vid ett möte på tisdagseftermiddagen.

– Den innebär att distansundervisning tillämpas för samtliga högstadieklasser i länet, årskurs 7-9, så snart det går och resten av höstterminen 2020. Hänsyn ska dock tas till individer och grupper som man bedömer ha ett särskilt behov av att ha undervisning på plats i skolan, säger Ingemar Hallén.

Flera klasser och skolor i Värmland har redan infört distansundervisning med anledning av mindre utbrott av covid-19.

– Rekommendationen gäller enbart den här terminen, alltså de få dagar som återstår. Förhoppningen är att vi har ett bättre läge på andra sidan årsskiftet som innebär att skolorna startar som vanligt inför vårterminen.

Smittspridningen på Fryxellska skolan är för närvarande låg.

– Vi följer Smittskydd Värmlands och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bidra till ett stabilare läge i kommunen, säger Ylva Winther, skolchef i Sunne kommun.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>