Hem NYHETER Elaine Eksvärd tilldelas stipendium av Furuboda folkhögskola

Elaine Eksvärd tilldelas stipendium av Furuboda folkhögskola

Publicerat av: Redaktionen

Ernst och Ella Skoogs-stipendium går i år till retorikern, författaren och föreläsaren Elaine Eksvärd.

Priset delas varje år ut av Furuboda folkhögskola till någon som gör/gjort en särskild ansträngning för att stärka människor i utsatthet i Sverige.

Elaine har tilldelats priset för hennes kamp för barn och vuxna med funktionsnedsättning.

Elaine Eksvärd tilldelas stipendium av Furuboda folkhögskola

Elanie Eksvärd Foto: Jesper Anhede

Elaine Eksvärd är retoriker, författare och föreläsare som bland annat släppt flera bästsäljande böcker på ämnet modern retorik. Elaine driver även en av Sveriges populäraste bloggar där hon bjuder läsarna på en inblick i sitt liv.

Hon är också flitigt anlitad som retorikexpert i media och är både vd och grundare till Snacka Snyggt retorikbyrå. Under 2016 blev Elaine utsedd till årets talare av Talarforum. Samma år fick hon även ta emot kulturpriset Läkerol Voice of the Year.

‑ Vi är glada och stolta över att kunna ge Ernst och Ella Skoogs-stipendium 2018 till Elaine Eksvärd. Elaines arbete och engagemang för barn och vuxna med funktionsnedsättning är något som Furuboda folkhögskola tycker är oerhört viktigt och något vi vill uppmärksamma. Precis som Elaine jobbar vi hårt för att stärka människor i utsatthet i Sverige, en utsatthet som en funktionsnedsättning tyvärr ger i dagens samhälle, säger Jenny Anderberg, rektor och verksamhetschef Furuboda folkhögskola.

Ernst och Ella Skoogs-stipendium har en gedigen historia. Under de senaste tio åren har priset bland annat delats ut till Elisabeth Sandlund, redaktör på tidningen Dagen, samt författaren och komikern Jonas Helgesson. Jonas Gardell tilldelades 2017-års stipendium för sitt stora mod och sin enorma envishet att gestalta människor utifrån deras egna förutsättningar och perspektiv.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>