Ytterligare lärarhandledningar från Binogi
Hem TEKNIK Ytterligare lärarhandledningar från Binogi

Ytterligare lärarhandledningar från Binogi

Publicerat av: Redaktionen

2 mars kl. 15:00 lanserar vi en ny Binogi lärarhandledning.

Först ut är lärarhandledningen om globala målen från Agenda 2030.

Missa inte livesändningen via Facebook och YouTube.

Binogi vill vi förenkla för lärare att hitta i vårt stora bibliotek av lektioner. Globala målen är en naturlig startpunkt för oss, och en uppföljning från julens adventskalender som Binogi ordnade.

Mats Larsnäs som har gjort lärarhandledningen berättar:
”Vi arbetar med alla de 17 globala målen från Agenda 2030. I lärarhandledningen är varje mål ett avsnitt som innehåller en kort introduktion till målet, och en diskussionsfråga att ta med i klassrummet efter att man gemensamt eller individuellt tittat på Binogi-filmen.”

Ytterligare lärarhandledningar från Binogi

Ytterligare lärarhandledningar från Binogi – nu Globala målen från Agenda 2030

Arbetet med Agenda2030 kan för de yngre barnen vara något man startar upp en dag med, när alla elever är samlade. Klassen kan titta på filmen och ha en kort diskussion runt frågan som presenteras i materialet. Globala målen är ett utmärkt exempel på hur man kan arbeta ämnesövergripande.

I och med att Binogis filmer finns på flera språk kan det även vara en del av engelska-undervisningen så väl som moderna språkens lektioner.

För det äldre barnen, t ex på gymnasiet där Mats Larsnäs undervisar, kan man arbeta mer koncentrerat med de globala målen. De filmer som ligger i handledningen kan vara en startpunkt som sedan leder vidare till fler efterforskningar kopplat till ett eller flera av målen. Enskilt eller i arbetsgrupper. Mats Larsnäs tillägger att filmerna i handledningen är ett urval, och att det finns mycket ytterligare material i Binogi kopplat till globala målen att fördjupa sig i.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>