Hem PEDAGOGSNACK Webbinformation för elever ska ge stärkt inflytande

Webbinformation för elever ska ge stärkt inflytande

Publicerat av: Redaktionen

Skolstarten är här med förväntningar och fjärilar i magen, men också en känsla av krav och oro för många elever.

För att stödja de elever som har frågor kring vad och vem som kan hjälpa i skolan finns nu särskilda informationssidor på Specialpedagogiska skolmyndighetens webbplats.

Webbinformation för elever ska ge stärkt inflytande

Många elever har behov av stöd och anpassningar i såväl undervisningen som under raster under skoltiden. Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) arbetar för att alla elever, oavsett funktionsförmåga, ska få en likvärdig och tillgänglig utbildning och känna sig delaktiga under skoltiden.

På myndigheten webbplats finns nu information om rättigheter och skyldigheter i skolan riktade till elever. Adress till sidorna är: www.spsm.se/elevsidor

Syftet med sidorna är att alla elever i skolan oavsett funktionsförmåga ska få vägledning kring viktiga frågor om deras rättigheter, och även skyldigheter, i skolan. Sidorna informerar om vem och vad som kan hjälpa i olika frågor i skolan och vem som bestämmer vad.

– Vår ambition är att elever från årskurs 5 och uppåt ska känna sig hemma i frågorna som tas upp och att de ska känna att de inte är ensamma i sin situation i skolan, säger Åsa Rosander Greholt, projektledare för elevsidorna.

Sidorna är framtagna med hjälp av elever som frikostigt delat med sig i intervjuer om deras erfarenheter i skolan, översatta till teckenspråk och till slut testade på målgruppen. Innehållet är inramat av illustratören Helena Lunding Hulqvist.

Webbinformation för elever ska ge stärkt inflytande– Vi har nått en bit på väg, men tanken är att sidorna ska vara levande. Därför finns en e-postadress dit man kan vända sig med tips som utvecklar innehållet på sidorna, säger Åsa Rosander Greholt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>