Hem PEDAGOGSNACK Obehöriga lärare erbjuds studievägledning i Järfälla

Obehöriga lärare erbjuds studievägledning i Järfälla

Publicerat av: Redaktionen

– Vi har duktiga medarbetare med stor kunskap och fallenhet för yrket som vi tyvärr inte kan tillsvidareanställa då de saknar behörighet.

Här får de som är intresserade möjlighet att träffa en studievägledare för ett individuellt samtal, säger Maria Rothstein, enhetschef personal- och kompetensförsörjning på barn- och ungdomsförvaltningen.

Obehöriga lärare erbjuds studievägledning i JärfällaAlla som undervisar i skolan ska vara legitimerade samt behöriga i det ämne de undervisar i. I första hand ska en legitimerad lärare undervisa och obehöriga lärare kan enligt Skollagen inte erbjudas tillsvidareanställning.

I samarbete med Stockholms universitet

Barn- och ungdomsförvaltningen bjuder därför nu in alla obehöriga lärare till en så kallad speedvägledning i samarbete med studievägledarna på Stockholms universitet.

Den 18 februari klockan 14.00-16.00 finns de på plats i Viksjöskolans aula. Intresserade förbereder sig innan samtalet genom att svara på några frågor som tas med till mötet. Därefter diskuteras olika möjligheter och studievägledaren ger förslag på nästa steg.

Fallenhet för yrket

– Vi har duktiga medarbetare med stor kunskap och fallenhet för yrket som vi tyvärr inte kan tillsvidareanställa då de saknar behörighet. Här får de som är intresserade möjlighet att träffa en studievägledare för ett individuellt samtal, säger Maria Rothstein, enhetschef personal- och kompetensförsörjning på barn- och ungdomsförvaltningen.

– Det här är en insats för att hjälpa våra obehöriga medarbetare att ta nästa steg och vidareutbilda sig. Flera av de som anmält sig har också uttryckt att de tycker att det är positivt att vi ordnat detta i samarbete med Stockholms universitet, säger Maria Rothstein.

Anmälan

Informationen har gått ut till alla skolor och förskolor i Järfälla. De som är intresserade kan anmäla sig direkt till Maria Rothstein.

– Vi vet att många är intresserade av att skaffa sig behörighet och hoppas att de nu tar chansen för att få stöttning och inspiration. Har man behörighet finns det jobb inte bara i Järfälla, utan i hela landet. Med behörighet förbättras också både lön och villkor, säger Maria Rothstein.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>