Hem EFTER PLUGGET Elza Dunkels släpper ny bok om nätmobbning, näthat och nätkärlek

Elza Dunkels släpper ny bok om nätmobbning, näthat och nätkärlek

Publicerat av: Redaktionen

– Många tror att vi måste övervaka och förbjuda för att skydda barnen. Det är en myt, för det fungerar nämligen åt andra hållet, det ökar risken för att unga ska råka illa ut. Det viktigaste är att prata med de unga och lyssna på dem, säger Elza Dunkels som nu släpper sin nya bok Nätmobbning, näthat och nätkärlek.

Elza Dunkels menar att de unga har kunskapen om nätet och de vuxna har livserfarenheten. Genom att ha ett seriöst och uppriktigt menat informationsutbyte är mycket vunnet.

Nätmobbning, näthat och nätkärlek ger en fördjupad, men samtidigt nyanserad, bild av ungas vardag på nätet och hur vuxna kan förhålla sig till den. Boken innehåller en översikt av forskningsläget kring nätmobbning och belyser vilka skillnader och likheter som finns mellan mobbning som äger rum på och utanför nätet.bok nät o hat

Elza Dunkels visar också hur fenomen som näthat och nätkärlek kan uppstå och resonerar kring hur nätet påverkar vår kommunikation. Hon ger också konkreta strategier för hur vuxna kan agera för att stötta unga och göra deras nätanvändning tryggare. Ett par kapitel tar specifikt upp skolans viktiga roll för att motverka nätkränkningar.

Boken avslutas med praktiska råd om hur vi kan förebygga och hantera kränkningar på ett sätt som tar hänsyn till vetenskaplig kunskap om ungas nätkulturer. Den riktar sig till alla som arbetar i skolan samt till föräldrar, idrottsledare och andra som är intresserade av ungas uppkopplade vardag.

Fakta om boken
Titel: Nätmobbning, näthat och nätkärlek – kunskap och strategier för en bättre vardag på nätet
Författare: Elza Dunkels
ISBN: 978-91-8809-932-7
Utgivning: 28 december 2015
Omfång: 120 sidor
Cirkapris: 220 kr exkl. moms

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>