Feministiskt initiativs gruppledare anmäler Internationella Engelska Skolan till Skolinspektionen
Hem NYHETER Feministiskt initiativs i Stockholms stad gruppledare anmäler Internationella Engelska Skolan till Skolinspektionen

Feministiskt initiativs i Stockholms stad gruppledare anmäler Internationella Engelska Skolan till Skolinspektionen

Publicerat av: Redaktionen

Lisa Palm, gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stad, anmälde i dag Internationella Engelska Skolan till Skolinspektionen, efter det senaste avslöjandet om missförhållanden i koncernen.

Anmälan kommer efter rapporter om att IES i Täby använder sig av ett ”armtest” – ett sätt att mäta barns kjollängd.

Det barn som bryter mot reglerna tvingas sedan sätta på sig svarta extrakläder som skolan tillhandahåller.

– Vi kan inte ha måttstockar från 50-talet i våra skolor. Det är oacceptabelt att elever utsatts den här typen av kontroll. Därför anmäler jag dem till Skolinspektionen, säger Lisa Palm.

Feministiskt initiativs gruppledare anmäler Internationella Engelska Skolan till Skolinspektionen

Lisa Palm

IES driver flera skolor i Stockholms stad. Så sent som i höstas stod det klart att den grönblå majoriteten planerar att sälja en skola i Gubbängen till Internationella Engelska Skolan.

– I morgon tar Stockholms stads kommunstyrelse beslut om att sälja en skolfastighet till koncernen. Skattepengar får inte gå till systematisk kontroll av flickors kroppar, avslutar Lisa Palm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>