Hem EFTER PLUGGET Lifehacks för studenter

Lifehacks för studenter

Publicerat av: Redaktionen

Den genomsnittliga studenten ställs inför minst dubbelt så många utmaningar som den vanliga medborgaren, enligt egen erfarenhet.

Allt från att det helt plötsligt är slut på tid att plugga till den där tentan som det var ”långt kvar till”, eller att det plötsligt är precis lika tomt på mat i kylskåpet som det är tomt på kontot.

Lifehacks för studenter

Tipsen på hur du fixar studietiden

Studentlivet kräver alltså många kreativa lösningar på små och stora problem.

1. Ska du värma pizza-resterna från gårdagen? Ställ in ett glas med vatten i micron tillsamm-ans med pizzan så blir den som nygräddad istället för blöt och sladdrig.

2. Har du ”vin-och-bokseminarium” hemma hos dig och inser att du saknar en vinöppnare? Nemas problemas, winelover! Ta en nyckel som är någorlunda ”vass” och tryck ner i korken i 45 graders vinkel. Sedan, med stil och finess, lirka upp korken genom att dra nyckeln uppåt och skruva samtidigt.

3. Ska du på sittning men saknar ett strykjärn till skjortan? Lugn. Ta en kastrull eller stekpanna med så tjock botten som möjligt och värm den tills den blir ”strykjärnsvarm”, sedan är det bara att stryka loss! Använd botten som strykjärn, men se bara till att gårdagens carbonara inte sitter kvar under kastrullen.

4. Har studentbudgeten gjort dig så snål att det tar emot att slänga bort tomma toapappersrullar? Använd dem en gång till: Måla dem och limma fast stående rullar på en platta som du sedan kan använda som pennställ på skrivbordet. Eller varför inte linda ditt garn runt en rulle så slipper du trassel i stickningspåsen. Eller använd dem för att organisera kablarna i tekniklådan. Ingenting är omöjligt med ett förråd fullt av tomma toapappersrullar!

5. Gillar du pannkakor till frukost dagen efter en sen kväll på kåren, men är för lat för att gå upp och laga det? Förbered pannkakssmet i en gammal rengjord ketchupflaska som du förvarar i kylen, redo att stekas på morgonen. Det enda alternativet som slår det här är att träffa en morgonpigg och matlagningsglad partner. Om vi ska vara ärliga, vilket är mest troligt?

6. Tycker du att det känns som ett (dyrt) miljöbrott att hålla städskrubben välfylld? Du vet väl att vinäger, salt och vatten kan ersätta nästan alla dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel? Nej, det doftar kanske inte ”fresh summer breeze” eller ”arctic citrus infusion”, men det klarar du dig nog utan om du tänker efter.

Vill du ha fler studietips, kolla här!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>