Femte gången i rad för Dugga på Bett
Hem EVENT Femte gången i rad för Dugga på Bett

Femte gången i rad för Dugga på Bett

Publicerat av: Redaktionen

De svenska besökarna på Bett i London blir färre och färre för varje år.

Så sent som för fyra fem år sedan flögs fulla flygplan från Sverige till London av företag som Advania skolpartner och Lin Education – numera Foxway education – och mässan var nedlusad med svenska besökare.

Idag är det annorlunda. En arrangör – Atea – tar fortfarande hit människor men inte för att primärt besöka mässan (mer om det i en annan artikel här på It-Pedagogen).

Vi har träffar Patrik Nilsson, VP & CIO på Dugga AB – en trägen svensk utställare på BettDugga är här för femte gången i rad –  för att se hur de ser  på Bett, på antalet svenska besökare både idag och i framtiden. Utgångspunkten om vikande svenska besökarsiffror är inget man på Dugga egentligen märkt av, menar Patrik Nilsson och fortsätter: ”Vi är helt enkelt här för att visa upp det bästa av svensk ingenjörskonst. Dugga används i 130 länder och vilket land de kunder man träffar på Bett kommer från är egentligen irrelevant”.

Är det då lika värdefullt att vara här nu som det var för fem år sedan? undrar vi.

”Det är mer värdefullt nu”, blir Patrik Nilssons snabba svar. ”Mycket har hänt sedan sist. Vi har sett två år med nedstängningar som har utgjort stora hinder för skolors arbete men tack vare Dugga har många skolor kunnat fortsätta som om inget hänt. När nu världen öppnar upp igen är det jätteviktigt att vara tillbaka i händelsernas centrum”.

Den värdeminskning av Bett som man hör talas om från både många skolpersoner och de svenska företag som nämndes i inledningen av den här texten består i att för ett antal år sedan låg UK före Sverige vad beträffar digitaliseringen av skolor vilket de nu inte gör längre och att vi numer har SETT på hemmaplan och kan göra samma saker som görs i London om än i mindre skala. Argument som inte stämmer när det gäller Duggas verksamhet.

Femte gången i rad för Dugga på Bett

Patrik Nilsson, VP & CIO på Dugga AB

”Bett är the gateway to the international school community”, säger Patrik och berättar att det är just i den communityn Dugga ska vara. ”Vi är här och träffar befintliga kunder givetvis men Bett utgör också en oerhörd möjlighet att träffa nya kunder. I år har vi träffat utbildningsdepartementsrepresentanter från bl a Österrike, Mexico och Israel. Att vara på Bett för oss innebär bara möjligheter”.

Duggas Londonvistelse stannar inte vid utställning på Bett utan man har även verksamheter efter att mässhallen stängt för dagen.

Partik Nilsson berättar om VIP-möten som äger rum varje kväll såväl ute på Excel eller på andra platser i London. Då träffar Dugga både kunder och samarbetspartners. Utställande kombineras således med ett levande nätverkande.

Att Dugga kommer att synas på Bett om ett år igen råder det inget tvivel om. Patrik Nilsson säger:

”Vår medverkan på Bett är inne i en expanderingsfas och expansionen fortsätter” säger Patrik entusiastiskt och förtydligar med att berätta att man har betydligt fler personer på plats här i år än 2020 och till nästa år kommer Dugga hit med ännu fler och kommer då att ha en monter som är två-tre gånger så stor som den företaget har i år.

”Det är jätteroligt att vara tillbaka här” säger Patrik Nilsson och avslutar vårt samtal med att säga:
”Vi upplever ett mycket stort internationellt intresse för Duggas provplattform och på att satsa helhjärtat på digitalisering”.

Med det sagt är det lätt att förstå varför Dugga ämnar återkomma hit till London om ett år. När det stora intresset från skolfolk runt om i världen och Bett är ”the gateway to the international school community”, ja då är det självklart att man vill vara på plats. 2023 blir det år nummer sex eftersom det gäller att smida medan järnet är varmt.

Av Mattias Lundqvist

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>