Bett tillbaka i full skala efter pandemin
Hem EVENT Bett tillbaka i full skala efter pandemin

Bett tillbaka i full skala efter pandemin

Publicerat av: Redaktionen

Efter ett ofrivilligt uppehåll p g a Covid-19 är Bett tillbaka i de gigantiska mässhallarna i London Excel.

Vid första anblicken är mycket sig likt trots att det var två år sedan sist.

Folk som rör sig mellan utställningsmontrar i två hallar. De stora IT-företagen är på plats som utställare – och inte minst samarbetspartners. Vad är då nytt sedan sist portarna slogs upp här i januari 2020 och hur ser Eve Harper, Portfolio Director för Bett, på året som gått, det som inte blev av och det som nu äntligen blir av. It-Pedagogen passade på att fråga.

”Det känns fantastiskt att vara tillbaka” säger Eve Harper. ”Det har funnits tvivel de senaste året hur och även om det skulle se ut med Bett 2022. Nu kan vi med glädje konstatera att vi är här och det är härligt att se våra kunder vara tillbaka, interagera och göra business. De utbildarna som är på plats utstrålar att det finns en hunger för digital pedagogisk utbildning och kompetensutveckling”.

Coronauppehållet har således inte oväntat fött en del tvivel men det har även funnits stora förhoppningar på Bett 2022. Eve berättar att när allt såg som bäst ut i september trodde nog ingen att man skulle behöva skjuta upp mässan från januari till mars men så blev det. De stora förhoppningarna, som Eve Harper berättade om för It-Pedagogen redan i november, man haft tycker hon har mer än infriats.

”Vanligtvis har vi c:a 30 000 besökare, i år har vi kalkylerat med 20 000 och efter halva tiden har vi överskridit 10 000 så det ser vi ut att nå. Sedan handlar det inte bara om hur många som kommer utan vilka som kommer och vad de får ut av besöket”.

Bett tillbaka i full skala efter pandeminAtt man ändå påverkats av de senaste två åren av pandemi är tydligt och inget man sticker under stol med och vissa covid-åtgärder har gjorts. ”Vi gör covid-status-spot-checks vid entréerna, vi har breddat gångarna för att skapa mer space och vi är ett munskyddsvänligt event. Nu är det inte längre lag på munskydd och som du kan se använder de flesta inte någon mask men det är ju ett eget beslut”.

Vi frågar Eve Harper vad hon upplever som det bästa med årets Bett-show och hon väljer att lyfta tre saker. Den satsning som gjorts på högre utbildning nämner hon som väldigt framgångsrik och det är extra spännande att det är ett nytt område för Bett.

Vidare är hon väldigt nöjd med det matchmaking-program som man lanserat i år – the Hosted Leaders Programme.

”Lite som ett Tinder för utbildare”, säger hon med ett leende. ”Den består helt enkelt i funktion på Hyve’s ( Bettorganisationens digitala plattform) där man kan framföra vilka eventuella digitala lösningar man söker efter och kopplas då samman med företag som sitter på sådana lösningar”.

Sist men inte minst tar hon upp esports@bett. Det finns en E-sportsektion i en av mässhallarna. Har hittar man givetvis E-sportföretag men även hårdvaruföretag och ambitionen är att visa hur man kan få in E-sport i skola och utbildning. Tanken är inte främmande då det är ett område som absolut tangerar tanken på att skolan blir både rolig och lärorik när den rör sig i marker där eleverna är både insatta och roade. Elevnära områden brukar man tala om och E-sport är absolut ett sådant.

I E-sporthörnan råder det full aktivitet när vi är där. Idéer och tankar presenteras och inte mist pågår det en massa tävlingar där skolelever – och andra – ges möjligheten att mäta sina styrkor med varandra och får samtidigt chansen att vinna fina priser. Att inslaget är uppskattat råder det inget tvivel om.

När vi frågar ifall Eve Harper tror att Brexit har haft eller framöver kommer att ha någon påverkan på antalet besökare på Bett svarar hon att hon inte tror det.

”Vi har besökare från 130 länder och företag kommer att fortsätta ha ett behov av att träffas, nätverka och göra business oberoende av Brexit.

Hur ser då framtiden ut? är vår sista fråga. Eve Harper berättar att hon kommer att fortsätta i samma roll och att Bett 2023 redan är i full planering. För att ta höjd för en eventuell smittovåg till vintern har man redan nu bestämt att förlägga nästa års Bett i slutet av mars precis som i år. Med det tackar vi Eve Harper för samtalet och hoppas att vi kan ses igen om ett år.

Av Mattias Lundqvist

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>