Fiello UF vinner Årets Affärsplan 2023
Hem NYHETER Fiello UF vinner nu Årets Affärsplan 2023

Fiello UF vinner nu Årets Affärsplan 2023

Publicerat av: Redaktionen

UF-företaget från Lapplands gymnasium i Gällivare vann i stor konkurrens den hedervärda titeln Årets Affärsplan 2023.

Priset delades ut under onsdagen av Erika Mattsson från Sparbanken Nord på den regionala UF-mässan i Luleå.

Fiello UF vinner priset med följande motivering:

” Vinnaren har en genomarbetad affärsplan där processens olika steg är tydliga. Vi förstår och kan följa deras tanke hela vägen. Klokt resonemang och skarpa analyser av både produkt och företag med extra fokus på kund och konkurrens visar att det finns en förståelse för företagande som ger goda förutsättningar för att lyckas. Layouten som är enkelt stilfull med naturliga färger ger ett proffsigt intryck som andas Norrbotten. Skogen och sjöarna, himlen och norrskenet. Och fjällen.”

Fiello UF tillverkar och säljer stilrena skärbrädor i trä med motiv inspirerade av Norrbotten. Brädan kan både användas vid tillredning och servering samt fungera som en fin inredningsdetalj i köket. Alla brädor är handgjorda av material som köps in från en lokal butik. Spillmaterialet används till att göra mindre produkter i begränsad upplaga, till exempel glasunderlägg. Ordet fiello är samiska och betyder – faktiskt inte fjäll utan – bräda.

Fiello UF vinner Årets Affärsplan 2023

Fiello UF består av Linnea Apelqvist, Maja Sjaunja, Wilma Mathiasson och Julia Engman. Erika Mattsson från Sparbanken Nord delade ut priset.

UF-företaget består av Maja Sjaunja, vd, Wilma Mathiasson, ekonomiansvarig, Linnea Apelqvist, produktions-och inköpsansvarig och Julia Engman, marknadsföringsansvarig. Som handledare har tjejerna haft sina lärare Sara Sundvall och Marie Nordström. Glädjen var stor när det till slut stod klar att de vunnit tävlingen.

— Så roligt! Vi är så stolta för vi har verkligen jobbat hårt med vår affärsplan, säger Linnea Apelqvist och får medhåll av sina kollegor.

— Vi har lärt oss så mycket på den här relativt korta tiden som vi har drivit UF-företag. I början var det ingen av oss som ville ringa samtal, och det blev nästan diskussioner om det. Idag kan vi alla ta nya kontakter om vi behöver, säger Maja Sjaunja.

Att ha bra lärare som handledare har verkligen hjälpt till berättar tjejerna. Och att få följa med på resan lite på sidan om är minst lika givande, det kan lärarna Sara och Marie intyga. De berättar om spänningen när vinnaren utropades, om gåshud och glädjetårar.

— Det känns fantastisk! De här tjejerna har varit så målmedvetna och strukturerade hela vägen, och de förtjänar verkligen det här, säger lärare Marie Nordström. Det känns som en vinst för hela vår skola, vi är så stolta!

Vi säger stort GRATTIS till Fiello UF och önskar lycka till under resten av företagsåret.

Sparbanken Nord är via sitt samhällsengagemang samarbetspartner till Ung Företagsamhet i Norrbotten och fungerar som tävlingsvärd för priset Årets Affärsplan vid den regionala UF-mässan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>