Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM 9 sätt att lära sig koda!

9 sätt att lära sig koda!

Publicerat av: Redaktionen

Har du funderingar och drömmar om att arbeta med IT, webbdesign eller spelutveckling efter gymnasiet?

Har du koll på kanske den viktigaste aspekten av yrkena: kodning?

Ta det lugnt, här kommer en lista på några hemsidor och verktyg du kan använda för att gratis och enkelt börja lära dig att koda och programmera!

Det börjar bli allt mer vanligt att lära sig koda och programmera i skolan och fler yrken får ett behov av personal som har just de färdigheterna. Kodning har gått från att vara IT-specialisternas hemliga språk till att bli en allt mer vanlig kunskap.

9 sätt att lära sig koda!

Känner du att du vill lära dig mer om kodning och programmering, men inte vet vart du ska börja eller ens hur du ska börja? En bra start kan vara att lära dig programspråken HTML, Python eller Ruby först eftersom de anses som enklast och därmed lättare att lära sig. När du lärt dig de programspråken kan du försöka dig på JavaScript, C#och C++ som är lite mer avancerade programmeringsspråk.

Vilka förkunskaper behöver du?

Vi har pratat med Kevin Seger som är webbutvecklare på EMG – Educations Media Group, och enligt honom så behöver du inte ha några specifika förkunskaper för att börja programmera. Men han menar att det finns tre egenskaper som är bra att utgå ifrån:

Gilla problemlösning

Kunna tänka logiskt

Vara nyfiken på hur saker fungerar

Om du pluggar på Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknikeller El- och energiprogrammet med inriktning Dator- och kommunikationsteknik så kommer du få lära dig koda under utbildningen. Du kan kan även läsa till kurser för programmering och kodning på andra utbildningar.

Några av de yrken där programmering har en nyckelroll är till exempel NätverksteknikerSäkerhetsansvarig inom ITSpelutvecklareSystemutvecklareSystemförvaltare och Webbdesigner.

Läs mer här! 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>