Film ska ge jämlik barnhälsovård för landets barn
Hem TEKNIK Film ska ge jämlik barnhälsovård för landets barn

Film ska ge jämlik barnhälsovård för landets barn

Publicerat av: Redaktionen

Som ett led i att uppnå en jämlik barnhälsovård i Sverige har BTH, Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med Region Uppsala och Region Blekinge, tagit fram en utbildningsfilm för dem som arbetar inom barnhälsovården.

-Kunskapsutvecklingen inom hälso- och sjukvården går snabbt och det är nödvändigt att hålla sig ajour med den senaste kunskapen. Genom samarbete kan lärosäten och regioner hjälpas åt att bidra till en hög kompetens hos medarbetare och en evidensbaserad praktik och filmen är ett exempel på sådant samarbete, berättar Johanna Tell vid BTH som varit projektledare för den nya utbildningsfilmen.

I samband med att det nya nationella barnhälsovårsprogrammet kom år 2015 infördes ett teambesök när barnet är tre år gammalt. Vid detta teambesök träffar familjen en specialistläkare och specialistsjuksköterska tillsammans på barnavårdscentralen.

Film ska ge jämlik barnhälsovård för landets barnDen nyproducerade filmen ska visa hur ett sådant besök går till och är tänkt att fungera som fortbildning för medarbetare inom barnhälsovården – allt för att skapa en jämlik barnhälsovård i Sverige.

Det är BTH i samarbete med Region Uppsala och Region Blekinge som står bakom initiativet. Filmen har spelats in på en barnavårdscentral i Blekinge och medverkar gör en familj med en 3-åring, en BHV-läkare och en BHV-sjuksköterska. Målgrupp för filmen är medarbetare och blivande medarbetare inom barnhälsovården i Sverige.

Filmen kommer att finnas tillgänglig med öppen access på BTH:s filmbibliotek och bland annat länkas till från den nationella webbaserade Rikshandboken i Barnhälsovård.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>