Succé för coronafritt och inkluderande digitalt sommarkollon
Hem EFTER PLUGGET Succé för coronafritt och inkluderande digitalt sommarkollon

Succé för coronafritt och inkluderande digitalt sommarkollon

Publicerat av: Redaktionen

När andra veckan av totalt sju digitala sommarkollon går av stapeln är det fullsatt på Hello World!s programmeringsstudios där ALLA barn och unga 8-18 år är välkomna!

Ett hundratal barn och unga får varje vecka ta del av digitalt skapande varvat med storytellingbaserade mysterier och överraskningsaktiviteter.

Föreningen Drömstort har aktiverat deltagarna med fysiska övningar. Olga Stern från Kvinnohistoriska museet har berättat att världens första programmerare var en kvinna. Improvisationsteatern har inspirerat till kultur. Och det hela hålls ihop av Hello World!s kunniga och engagerade ledare som till vardags är högskolestudenter på tekniska utbildningar.

Vad är det bästa minnet deltagarna tar med sig från sommarens första kollovecka?
”Att jag har lyckats animera för det har jag haft som nyårslöfte”
”Alla positiva kommentarer när jag visade mitt spel”

Deltagarnas hälsningar till våra ledare:
”Två ord: Bra jobbat (med det menar jag att ni har fått mig att ha det superkul under kollot)
”Ludvig, jag tyckte att du var bra och roligt och såg till att alla fick hjälp när de behövde”

Succé för coronafritt och inkluderande digitalt sommarkollonAnnan positiv feedback från deltagarna är den om hur roligt det har varit att få nya vänner på olika håll i hela Sverige. Det är fördelen med digitala sommarkollon: alla kan delta oavsett var en bor, väldigt coronasäkert också. Tack vare Hello World!s företagspartner, 3StepIT, är kollot tillgängligt även för de barn och unga som inte har en dator hemma. 3StepIT skickar en lånedator för de veckorna var och en deltar!

Än finns det platser kvar för de sommarlovslediga barn och unga som vill göra något roligt och utvecklande under lovet. Hello Sommar! pågår också under veckorna 28, 30, 31 och 32.

Vi hoppas att ni vill skriva om detta sommarlovskul så fler barn och unga får chansen till en rolig sommar! Mer information om innehållet i Hello Sommar! finns på: www.helloworld.se/hello-sommar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>