Fler samarbeten i Språkprojektet!
Hem EFTER PLUGGET Fler nya samarbeten i Språkprojektet

Fler nya samarbeten i Språkprojektet

Publicerat av: Redaktionen

När vi snart går på sommarlov gör vi det med stolthet över alla nya och förnyade samarbeten som vi har skapat under detta läsår.

Språkprojektet fortsätter att vara vårt samlande forsknings- och utvecklingsprojekt – ett projekt där vi möts, genererar och förmedlar kunskap.

När en huvudman (dvs kommun eller koncern) ansluter sig till Språkprojektet stannar det inte vid att eleverna får tillgång till Binogi, ett flerspråkigt digitalt läromedel. Huvudmannen får även ta del av aktuell forskning och utveckling inom både transspråkande och digitalt, multimodalt lärande. Språkprojektet står som koordinator i flera forskningsprojekt där användandet av Binogi är en bas, utifrån vilken forskning bedrivs. Stort tack för alla förtroenden som givits till forsknings- och utvecklingsprojektet Språkprojektet och läromedlet Binogi!

Tillsammans gör vi skillnad!
Årligen genomför Språkprojektet en huvudmannaenkät, som ett led i det systematiska kvalitetsarbetet. De viktigaste målsättningarna med samarbetet inom projektet som huvudmännen lyfter fram är att stärka nyanländas lärande och att öka likvärdigheten, följt av att stärka alla elevers lärande. Med över 110 huvudmän i Språkprojektet är vi en kraft att räkna med. Genom vår huvudmannaenkät ser vi att förväntningarna på Språkprojektet och samarbetet med Binogi ökar. Det ser vi som ett tecken på styrka: Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket!

Fler samarbeten i Språkprojektet!

Avataren till regionchef Maria Henriksson och Binogis karaktärer firar midsommar

Glädjande ser vi att hela 71% av huvudmännen prioriterat att delta på medlemsmöten inom Språkprojektet. En kommentar i enkäten från huvudmännen sätter fingret på varför huvudmän fortsätter engagera sig i Språkprojektet: ”Få möjlighet att påverka innehåll och format i tjänsten, samt få möjlighet att ta del av och delta i forskningsprojekt.”

Regionchef för Norden, Maria Henriksson, lyfter fram just medlemsmötet som en viktig arena att hålla kvar:

”Det är i medlemsmötena vi förankrar utveckling av läromedlet och förmedlar kunskap som genereras i forskningsprojektet. Det är ett tillfälle för alla huvudmän att ses och få möjlighet till ytterligare nätverk med huvudmän som tillsammans har samma målsättningar.”

Målet med Binogi som läromedel, och Språkprojektet som arbetssätt står fast: att utveckla det bästa läromedlet för alla elever. Vårt gemensamma mål är ett mångspråkigt, multimodalt lärande; en jämlik och inkluderande skola för alla från första dagen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>