Gymnastik- och idrottshögskolan deltar i europeiskt innovationsprojekt
Hem EFTER PLUGGET Gymnastik- och idrottshögskolan deltar i ett europeiskt innovationsprojekt

Gymnastik- och idrottshögskolan deltar i ett europeiskt innovationsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

EU investerar mer än elva miljoner norska kronor för att öka innovationskapaciteten vid högre utbildningsanstalter inom idrottsvetenskap.

Norges idrottshögskola leder projektet som ska göra Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, och fem andra liknande europeiska institutioner bättre på innovation och entreprenörskap.

– Fantastiskt roligt att vi tillsammans med Norges idrottshögskola och övriga partners i projektet börjar bygga ytterligare kapacitet för innovation och entreprenörskap. Det ligger i linje med GIH:s arbete för att anta samhällets utmaningar genom en stark utvecklingskultur, säger Per Nilsson, rektor vid GIH.

– Ja, genom det här projektet har vi skapat möjlighet att ingå i ett brett nätverk av expertis, coaching och kunskapsutbyte. Projektets internationella kontaktnät, tillsammans med KTH Innovation, fortsätter att utveckla strukturer för nyttiggörande. GIH:s personal och studenter har så många talanger, färdigheter och potential, och det är hög tid att mer av deras forskning och idéer omvandlas till innovationer, säger ansvarig prefekt Sofia Brorsson.

Projektet heter Higher Education InnovaSport och kommer att hjälpa GIH att i ännu större utsträckning bidra till en positiv samhällsutveckling och främja fysisk aktivitet, hållbarhet och hälsa hos den växande andelen fysiskt inaktiva i samhället.

Projektet kommer att möta det ökade samhällsbehovet genom att skapa nya lösningar och idéer, inklusive att:

Gymnastik- och idrottshögskolan deltar i europeiskt innovationsprojekt

Bild på ett kreativt samarbete

–vara en drivkraft för institutionella förändringar som främjar entreprenörskap och innovation vid de berörda lärosätena
–förbättra utbildningens kvalitet genom att inkludera entreprenörskap och innovation så att studenterna ska vara bättre förberedda för ett arbetsliv och samhälle i kontinuerlig omstrukturering
–utveckla innovations- och entreprenörskapsutbildning för studenter och personal
–främja studentengagemang genom bland annat innovationstävlingar för studenter och involvering av studenter i forskningsprojekt med innovation
–fortsätta att utveckla GIH:s innovationsstruktur
–etablera nya samarbeten med externa partners, inklusive näringsliv, sociala aktörer och forskningsorganisationer
–synliggöra innovationer utvecklade från forskning

Som en del av HE InnovaSport kommer GIH, tillsammans med Norges idrottshögskola, samarbeta med följande institutioner inom högre utbildning: Karolinska Institutet (Sverige), University of Craiova (Rumänien), Fredrick University (Cypern) och University of Luxembourg (Luxemburg).

Utöver detta deltar följande organisationer som partners:

–Igloo Innovation (Norge)
–Ungt Entreprenörskap (Norge)
–The International Network for Small and Medium Enterprises (Italien)

Projektet startade den 1 juli och pågår i två år.

Projektet får finansiering av EU:s ramprogram för forskning och innovation (Horisont Europa), via EIT:s lärosätesinitiativ: Innovation Capacity Building for Higher Education, som arbetar för att öka entreprenörs- och innovationskapaciteten hos högre utbildningsanstalter i hela Europa.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>