Hem FORSKNING Vinnova finansierar Duggas innovationsprojekt för digitalisering i skolan

Vinnova finansierar Duggas innovationsprojekt för digitalisering i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Dugga, som utvecklar system för digitala prov inom skola och universitet, har tilldelats 2,5 miljoner kronor i statligt stöd till forskning och utveckling genom en utlysning från Vinnova.

Pengarna kommer att användas till att vidareutveckla lösningar som effektiviserar arbetet för lärare och elever på ett sätt som höjer kvaliteten i undervisningen.

Vinnova finansierar Duggas innovationsprojekt för digitalisering i skolan

– Alla tjänar på att skolan blir effektivare. Digitalisering gör att resurserna räcker längre och kunskapsnivån höjs, vilket är syftet med Duggas utvecklingsarbete, säger Patrik Nilsson, vd på Dugga.

Först ut av Duggas lösningar är Dugga Free, ett komplett system för digitala prov med i dagsläget sex olika frågetyper.

Skrivningarna rättas i princip i samma ögonblick som eleven lämnar in, vilket bland annat ger snabbare provresultat till eleverna och stora tidsbesparingar för lärarna, som då kan använda sin tid till att hjälpa eleverna aktivt. Dugga Free är kostnadsfritt och kan användas antingen av individuella lärare eller samlat på en plattform för en institution eller hel skola.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>