Hem NYHETER Hvilan fortsätter att växa – grönt ljus för flera nya utbildningar

Hvilan fortsätter att växa – grönt ljus för flera nya utbildningar

Publicerat av: Redaktionen

Hvilan Utbildning fortsätter att växa och får nu klarsignal att starta en rad nya utbildningar, både på befintliga program i skånska Kabbarp och i Stockholm – samt på ytterligare fyra studieorter i landet.

Redan idag är Hvilan bland Sveriges största utbildare inom den gröna näringen, och driver studie- och yrkesförberedande utbildningar i Skåne och Stockholm.

-De gröna frågorna är självklara hörnstenar i all långsiktig verksamhet – och ännu mer på Hvilan med vårt gröna arv. Vi fortsätter att ta tillvara ny kunskap och det märks på flera olika sätt, säger Hvilan Utbildnings VD, Elisabeth Broberg Lewén.

Att skolan fått förtroende att starta flera nya utbildningar innebär att man nu fortsätter att bredda den gröna nisch mot hållbarhet som blivit skolans signum.

Hvilan fortsätter att växa - grönt ljus för flera nya utbildningar

-Vi kan detta med riktigt bra utbildning. Nu tar vi tillvara våra erfarenheter och breddar och fördjupar de utbildningar vi erbjuder, tillägger Hvilans utbildningschef Jimmy Sjöstedt.

På skolan i Kabbarp har Hvilan fått grönt ljus att utöka befintliga samhällsprogram, naturbruksprogram samt restaurang- och livsmedelsprogram med nya spännande inriktningar; bland annat grön turism och vegansk gastronomi.

I Stockholm är det de studieförberedande programmen som breddas med nya inriktningar.

Dessutom har Hvilan ansökt och fått beviljat att starta utbildningar på nya orter som Lund, Malmö, Halmstad och Göteborg.

Hvilan undersöker nu förutsättningarna för när de olika utbildningarna kan starta, men framtiden ser mycket spännande och dynamisk ut.

Hvilan Utbildning har en lång tradition som utbildare. Skolan fyller i år 150 år och startade redan 1868 som en lantmannaskola i Åkarp, mellan Lund och Malmö. Idag ägs den av GRO (Gröna näringens riksorganisation), en ideell organisation utan vinstintresse, vilket gör den till en av få branschägda skolor.

Skolan expanderar stort och intresset för både studie- och yrkesförberedande gymnasieprogram växer. Dessutom är söktrycket på yrkesvux- och yrkeshögskoleutbildningar fortsatt mycket högt och omfattar såväl vuxenutbildningar som yrkeshögskola och utbildningar på högskolenivå.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>