Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Dags att välja gymnasium- besök gymnasiemässan!

Dags att välja gymnasium- besök gymnasiemässan!

Publicerat av: Redaktionen

Drygt 9000 niondeklassare i Stockholms stad ska snart göra sina gymnasieval för 2019.

I Stockholms stad finns det 30 gymnasieskolor med närmare 60 olika utbildningar.

Dags att välja gymnasium- besök gymnasiemässan!

Foto: Stockholms Stad

Ett sätt att få mer information inför sitt val är att besöka årets gymnasiemässa idag, imorgon eller på lördag.

Gymnasiemässan i Stockholm är alltid välbesökt av niondeklassarna inom Stockholms län, Håbo och Gnesta. Under fredagen kommer gymnasiedirektören Peter Lyth från utbildningsförvaltningen att besöka mässan.

– Antal 16- åringar ökar i Stockholm, vi ser kontinuerligt över platsbehovet och utbudet av gymnasieutbildningar för att matcha både behov och efterfrågan, säger Peter Lyth.

Stockholms stads utbud av gymnasieutbildningar är brett och man kan gå allt ifrån naturbruksprogrammet till spetsutbildningar så som film och regiprogrammet. De allra flesta gymnasieskolorna är på plats under gymnasiemässan för att berätta mer om programmen och skolan.

– På gymnasiemässan får man chans att träffa personal och elever från skolorna och på så vis komma framåt i sitt stundande val, berättar Peter Lyth.

Nyheter 2018/2019 och fakta

  • Stockholms stad har utökat antalet elevplatser på gymnasiet med cirka 900 under 2018.
  • Utöver gymnasiemässan kommer gymnasieskolorna även ha öppet hus under december och januari. Mer information finns på respektive skolas webbplats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>