Hem NYHETER Björknäsgymnasiet i Boden fick utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne!

Björknäsgymnasiet i Boden fick utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne!

Publicerat av: Redaktionen

Under den nationella konferensen Transportkompetens 2018 tilldelades Björknäsgymnasiet i Boden utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.

Det var Peter Engström och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet som fick ta emot diplomet och en check på 10 000 kr.

Björknäsgymnasiet i Boden fick utmärkelsen Årets Transportskola - Till Anders Jonzons minne!

Peter Engström (t v) och Bo-Göran Löfgren från Björknäsgymnasiet tog emot utmärkelsen Årets Transportskola 2018

– Fantastiskt och häpnadsväckande känns det. Vi har ju jobbat hårt med marknadsföring i länet och redan utökat platserna, vilket är något som vi hoppas

att fortsätta göra i framtiden tack vare våra duktiga, kompetenta lärare, tydliga strukturer och en bra skolchef. Vi strävar hela tiden efter att växa eftersom vi ju vet att behovet finns. Så vi hoppas på ännu mer söktryck i framtiden, och det får vi förhoppningsvis nu! Säger Bo-Göran med enthusiasm i rösten.

Juryns motivering är följande:

En skola som på kort tid gjort en remarkabel kvalitetsresa där eleverna går ut med fullständiga betyg och alla behörigheter. Där hälften av eleverna är tjejer och hälften killar. Med mycket hög kompetens på lärarna, ett visionärt och tydligt ledarskap, redan nu skapat framtidens utbildning. Skolan står som ett föredöme när nya förare skall utbildas.

Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

– Vi delar ut det här priset av tre anledningar, dels att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel ur branschen. Men också för att få uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningar och transportbranschen i stort. Vi gratulerar Björknäsgymnasiet till Årets Transportskola 2018, det är en fantastisk skola som gett fantastiska resultat. Det är otroligt att de har lika många tjejer som killar på utbildningen, och det sätter ett bra exempel för landets övriga utbildningar, säger Lasse Holm, projektledare för Årets Transportskola.

Länsförsäkringar är på plats och delar ut priset, en check på 10.000 kr.

– Det är viktigt för Länsförsäkringar att vi får vara med och dela ut det här priset, eftersom vi försäkrar femtio procent av alla lastbilar i Sverige. Vi vill att våra åkerikunder ska ha en trygg tillväxt på duktiga chaufförer så ju bättre skolor desto bättre resultat, och det ser vi som en win-win situation, säger Christer Johansson, Länsförsäkringar Dalarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>