Hem TEKNIK “Jag vill göra livet enklare för människor med hjälp av teknik”

“Jag vill göra livet enklare för människor med hjälp av teknik”

Publicerat av: Redaktionen

Funda Inevi valde att lämna jobbet som livsmedelsansvarig på en cateringfirma för att satsa på en karriär inom elbranschen.

Det som lockar henne med en karriär inom elbranschen är att få jobba med smarta lösningar som gör livet enklare för människor.

Nu utbildar hon sig till elingenjör inom konstruktion på Nackademin och ser fram emot sin praktik!

Hej Funda! Berätta lite om dig själv och vad du gjorde innan du började plugga på Nackademin.

Hej! Jag är en tjej på 29 år och jag jobbade bland annat på en catering firma som livsmedelsansvarig innan jag började på Nackademin. Jag har alltid varit intresserad av teknik och känt att det är något jag vill jobba med.

Du utbildar dig till elingenjör inom konstruktion. Vad innebär det?

“Jag vill göra livet enklare för människor med hjälp av teknik”

Funda Inevi, studerar till elingenjör konstruktion på Nackademin

Att jobba som elingenjör kommer innebära att jobba med modern teknik och smarta lösningar. Det som jag tycker är intressant är tanken på att elen väcker liv i en hel byggnad och att det skapar förutsättningar för värme, ljus och kontakt mellan människor.

Det som lockar mig med en karriär inom detta är att jag vill göra livet enklare för människor med hjälp av teknik.

Det som jag tycker är intressant är tanken på att elen väcker liv i en hel byggnad och att det skapar förutsättningar för värme, ljus och kontakt mellan människor.

Hur kom du fram till att du ville bli just elingenjör?

Min man jobbar som elingenjör och ibland när han jobbar hemma så har jag hjälpt till några gånger och tyckte att det var väldigt intressant och att jag också kanske skulle kunna jobba som elingenjör.

Du ska snart du ge dig ut på LIA-praktik. Vet du var vill du göra din LIA?

Det är inte klart ännu var jag ska göra min LIA, men jag vill skulle vilja göra det på Sweco eller Åf för att jag vill projektera el och belysning till byggnader.

Jag tycker att det finns bra utvecklingsmöjligheter på företag som Åf och Sweco och det är en dröm för mig sedan jag var barn att jobba på ett stort företag.

Har du något framtida drömjobb, företag eller projekt som du gärna skulle arbeta på i framtiden?

Jag vill jobba på Sweco eller Åf och jobba med belysningsprojekt för att jag tycker om ljus. Att jobba med ljus innebär att man kan möta båda teknik och konst samtidigt och det är spännande.

Vad tänker du kring att det behövs fler kvinnor inom elbranschen?

Jag tror att kvinnor är mer detaljorienterade och kreativa, och har därför mycket att bidra med i en mansdominerad bransch.

Har du något tips till den som just nu står inför valet att välja utbildning och funderar på att ge sig in i elbranschen?

Elbranschen är en utvecklande bransch och det behövs verkligen nya resurser, så är du teknikintresserad så passar det jättebra att satsa på en karriär inom denna bransch!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>