Hem EFTER PLUGGET Nästan en tredjedel av alla gamers döljer för sina föräldrar hur mycket de spelar

Nästan en tredjedel av alla gamers döljer för sina föräldrar hur mycket de spelar

Publicerat av: Redaktionen

Kaspersky har genomfört en global undersökning om datorspel.

Där framkommer att 27 procent av gamers globalt skäms för hur mycket de spelar och döljer det för sina föräldrar.

Undersökningen genomfördes under november med 5031 respondenter i 17 länder.

Nästan en tredjedel av alla gamers döljer för sina föräldrar hur mycket de spelar

Att de som spelar undanhåller sitt spelande beror främst på att föräldrarna stigmatiserar spelandet. 61 procent uppger att föräldrarna tycker det är ”dåligt för din hälsa” och 42 procent att ”din hjärna ruttnar”.

Trots att många som spelar uppger att föräldrarna uppskattar flera av egenskaperna som datorspel kan stärka, som kreativitet (43%), sociala färdigheter (34%), problemlösning (31%), har de svårt att engagera sig i barnens passion för spel. 47 procent av de som spelar uppger också att de tror att om deras föräldrar fick ett spel skulle förhållandet mellan barnen och föräldrarna bli bättre.

– För många har datorspel varit ett stort stöd detta år, då det givit tröst, förströelse och socialt umgänge i en svår tid, säger Andrew Winton, Vice President Marketing, Kaspersky. För många familjer kan dock de negativa uppfattningarna om spelande vara kontraproduktivt. Genom att lyfta problemet hoppas vi att relationerna kan stärkas och öppna för bättre dialog om spelande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>