Hem NYHETER Fredag den 2 oktober tävlar Sveriges bästa unga plåtslagare om SM-guldet!

Fredag den 2 oktober tävlar Sveriges bästa unga plåtslagare om SM-guldet!

Publicerat av: Redaktionen

På fredag den 2 oktober hålls finalen i “SM för unga plåtslagare 2020” på PVF Teknikcentrum i Katrineholm.

Karlstad, Stockholm, Linköping, Uppsala, Hallsberg och Halmstad är representerade med var sin plåtslagare när kampen om guldet ska avgöras.

Fredag den 2 oktober tävlar Sveriges bästa unga plåtslagare om SM-guldet!

Felix Bengtsson från Linköping in action under SM-finalen 2019. Han fick med sig silvermedaljen hem.

Covid-19 satte stopp för SM-finalen i våras. Men nu är det äntligen dags att låta Sveriges bästa unga plåtslagare göra upp om medaljerna. Från början var de 153 plåtslagerielever från 24 av landets olika gymnasieskolor. Nu är de 6 bästa kvar och de har väntat på att få visa vad de går för, sedan uttagningen blev klar i februari.

Finalen kommer att genomföras på branschskolan PVF Teknikcentrum i Katrineholm och tävlingsuppdraget kommer att innefatta kundkontakt, måttagning, tillverkning och montering.

Årets finalister i SM för unga plåtslagare 2020 är:
Alexander Stüffe
, Nobelgymnasiet, Karlstad, 072 51 75 135
Jenz Järvå
, Stockholm Byggtekniska Gymnasium, Stockholm, 070 050 33 16
Hadi Barbari
, Uppsala Yrkesgymnasium, Uppsala, 0761 42 49 99
Rasmus Eriksson
, Anders Ljungstedts gymnasium, Linköping, 072 303 00 13
Adam Hanlinder
, Kattegattgymnasiet, Halmstad, 0706 76 89 53
Oscar Riberg
, Alléskolan, Hallsberg, 0723 63 76 86

Följ SM-finalen online!
För att Covid-säkra finalen är det endast de tävlande, deras mentorer, juryn och nödvändiga funktionärer på plats i lokalerna. Men det är fritt fram för alla att följa uppgörelsen framför skärmen. Fem fasta kameror kommer att filma tävlingen från början till slut och sända live på PVF Yrke & Utbildnings Youtubekanal. Dessutom blir det löpande livesändningar med intervjuer och detaljstudier av tävlingsmomenten via Instagram @bliplatslagare och Facebook facebook.com/bliplatslagare.

Finalen påbörjas torsdag den 1 oktober mellan kl 14.00 till 17.00 med kundmöte och förberedelser samt pågår under fredagen den 2 oktober mellan kl 07.30 till 13.30. Prisutdelningen är beräknad till kl 14.30.

Mer information om sändningarna finns på smup.se.

Bli plåtslagare – ett framtidsyrke!
SM för unga plåtslagare är ett återkommande inslag i arbetet med att skapa uppmärksamhet kring ett verkligt framtidsyrke. Det finns ett mycket stort behov av utbildade byggnadsplåtslagare runt om i hela landet. Yrket är fritt och kreativt och kräver god problemlösningsförmåga. Efter några års arbetserfarenhet, avlagt yrkesprov och yrkesbevis har plåtslagaren en snittlön runt 33 600 kr i månaden.

”SM för unga plåtslagare”är en årlig återkommande tävling som organiseras och genomförs av PVF Yrke & Utbildning, plåtslageribranschens organisation för rekrytering och utbildningsfrågor, på uppdrag av Plåt & Ventföretagen och Byggnads.

Huvudsponsorer för SM för unga plåtslagare 2020 är Bevego och Plannja.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>