Digitalt teknikläger för 50 högstadietjejer
Hem TEKNIK Digitalt teknikläger för 50 högstadietjejer

Digitalt teknikläger för 50 högstadietjejer

Publicerat av: Redaktionen

Tillsamman satsar Komtek, Teknikcollege och teknikföretag inom Örebro län stort på teknikdagar under vecka 25 för tjejer i årskurs 7 och 8.

Under tisdag och onsdag vecka 25 får 50 teknikintresserade tjejer från årskurs 7 och 8 i Örebro kommun testa bl.a. att programmera, göra enkel CAD, bygga en elektrisk tvålpump, samt att laborera inom kemiteknik.

För andra året i rad sker dagarna helt digitalt och inför dagarna har det levereras hem en box med det material som deltagarna behöver för att kunna medverka. Allt är kostnadsfritt och ska ge tjejerna en bild av vad teknik kan vara och vad en teknisk utbildning kan innebära för dom.

Digitalt teknikläger för 50 högstadietjejer– Intresset har varit jättestort och vi har många fler intresserade är vad vi har kunnat erbjuda plats för. Att dagarna endast är riktade till tjejer beror på att tjejer är en minoritet på tekniska utbildningar. Teknik är spännande, kreativt och kan leda till många olika karriärmöjligheter. Trots det finns det många tjejer som inte tar klivet in i teknikbranschen. Det är någonting vi vill ändra på, säger Niklas Jarl, enhetschef Komtek,

Aktiviteterna sker i samverkan med Tullängsgymnasiet och i vanliga fall i deras lokaler.

Detta bidrar till att fler tjejer sen väljer att söka in till Teknikprogrammet på Tullängsgymnasiet.

Andelen tjejer på teknikprogrammet har stadigt ökat sedan TNT startade för 12 år sedan. TNT står för teknik, natur och tjejer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>