Hem NYHETER Haldor och Microsoft i samarbete om framtidsskola

Haldor och Microsoft i samarbete om framtidsskola

Publicerat av: Redaktionen

Den 21 augusti öppnar Monitorskolan i Hudiksvall, en så kallad ”Microsoftskola”.

Bakom samarbetet står Sundsvallsföretaget Haldor och Microsoft Sverige.

Med stöd av Haldors produktlösningar kommer Monitorskolan att erbjuda utbildning med digital kompetens och kreativa läroprocesser i fokus.

Haldor och Microsoft i samarbete om framtidsskolaI augusti invigs Monitorskolan i Hudiksvall. Bakom initiativet till Monitorskolan står skolans grundare Johanna Örnehag. Syftet med skolan är att väcka elevernas lust att lära och låta det digitala lärandet skapa nya förutsättningar till utveckling för både lärare och elever.

Företaget Haldor, en läroplattform och Microsoft Global Training Partner i Office 365, står bakom projektet och utbildar även lärarna i Office 365, allt för att säkerställa Monitorskolans digitala framtid.

”Den nya Microsoftskolan kommer att utrustas med den senaste tekniken, så som HoloLens och utmärkta verktyg för digital design. Både eleverna och lärarna på Monitorskolan kommer att använda skolanpassade digitala verktyg som stödjer alla typer av kreativa lärprocesser”, säger Sara Zetterberg, VD på Haldor.

Nya helhetslösningar för skolan
Sundsvallsföretaget Haldor erbjuder helhetslösningar där flera samarbetspartners kan bidra till en positiv utvecklingen utifrån skolans faktiska behov. Lösningarna möjliggör för både personal och elever att på ett effektivt sätt arbeta systematiskt med alltifrån administration och dokumentation, samt utvärdering av lärande och utveckling. Företaget erbjuder även support från experter i Office 365 när behov uppstår.

”Genom Haldor och Microsofts tjänster får eleverna möjlighet att lära i nya läromiljöer, både inom och utanför skolans väggar. Ny teknik stärker undervisningen, bidrar till ett lustfyllt lärande och skapar goda möjligheter för eleverna att utveckla sina kreativa förmågor”, säger Joakim Henriksson, projektledare och utbildare på Haldor.

Ny teknik och framtidens skola
Det svenska skolsystemet står inför en stor förändring då programmering blir en obligatorisk del av läroplanen från och med 1 juli 2018. Monitorskolan är ett exempel på skolor som går i digitaliseringens fotspår, in i en ny utbildningsera. Med hjälp av den nya tekniken kan elever och lärare på Monitorskolan samarbeta med andra skolor inom Microsofts nätverk. Haldors och Microsofts lösningar ska även fungerar som ett stöd i undervisningen och ge eleverna nya sätt att ta till sig kunskap.
”Det är viktigt att den teknik som används i skolan uppfyller och anpassas efter elevernas behov och intressen. Vi är stolta över att Monitorskolan har valt Haldor och Microsoft som leverantör. Vi ser fram emot att följa Monitorskolans framtida utveckling”, säger Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig för skola och högre utbildning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>