Hem DEBATT Lärande i Sverige lyfter fram digitalt systemstöd för pedagogiska processer på SETT-mässan.

Lärande i Sverige lyfter fram digitalt systemstöd för pedagogiska processer på SETT-mässan.

Publicerat av: Redaktionen

Anders Skanetofth, utvecklingsledare på Lärande i Sverige, föreläste nyligen på SETT-mässan i Stockholm. 

Anders pratade om vikten av att ta fram digitala system och digitala strukturer som kan stödja i lärandet.

Lärande i Sverige lyfter fram digitalt systemstöd för pedagogiska processer på SETT-mässan.

Anders Skanetofth, utvecklingsledare på Lärande i Sverige

Arbetet som görs på Lärande i Sverige med att utveckla ett digitalt systemstöd för Erlaskolans pedagogiska lärprocesser, var också något han tog upp.

Enligt Anders som till vardags jobbar med IT-pedagogiska frågor och med bakgrund som pedagog, så bör utgångspunkten vara att bedriva skola i en digitaliserad värld snarare än att digitalisera skolan. Han menar även att vi behöver hitta ett gemensamt fokus samt skapa struktur och ordning kopplat till detta i våra verksamheter.

– Pedagogiken är viktigast i vår verksamhet. Det gäller att hitta vägar för hur digitala system och verktyg kan stödja detta. Inom ramen för projektet Elevens lärprocess som vi driver på Lärande i Sverige så har vi börjat definiera pedagogiken från grunden. Pedagogiken har i stort styrt valet av systemstöd och det ville jag passa på att berätta om på SETT, säger Anders Skanetofth.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>