Hem EFTER PLUGGET Ny bok ska göra läxläsningen roligare och rädda familjens vardag

Ny bok ska göra läxläsningen roligare och rädda familjens vardag

Publicerat av: Redaktionen

Familjens guide till effektivare och roligare läxläsning av Pernilla Alm är en ny faktabok till föräldrar som behöver stöd för att få barnens läxläsning att fungera i vardagen.

Experter ger sina bästa råd om planering och studieteknik.

Boken tar upp verktyg, tips och teorier för att inspirera, underlätta och bidra till ett smidigare sätt att hantera läxläsningen för både föräldrar och barn. Pernilla Alm har förutom samtal med elever och föräldrar även intervjuat pedagoger, psykologer och andra experter.

Ny bok ska göra läxläsningen roligare och rädda familjens vardag

”Den här boken har jag skrivit för dig som sent en kväll får veta att ditt barn har läxa till imorgon och att hen absolut inte kan sova förrän läxan är gjord. Den är till för dig som tjatar, gnatar, mutar och som har försökt allt för att få barnen att göra sin läxa.

Den här boken är även för dig som försöker förklara ett mattetal som varken du eller ditt barn riktigt kan lösa. Kort sagt är boken till för dig som har barn vars läxor ställer till det i er vardag”, skriver Pernilla Alm.

Exempel på innehåll och frågor som tas upp och besvaras:

Vilket ansvar har föräldrar att barnen gör sina läxor?
På vilka sätt kan läxläsningen bäst planeras?
Hur läxbråk hanteras och fungerar mutor?
Vilka studietekniker fungerar bäst?
Finns det bra och dåliga läxor?

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>