KLARA Teoretiska – en nygammal favorit på gymnasiemässan

Den här veckan pågår gymnasiemässan i Göteborg där regionens niondeklassare får chansen att stifta bekantskap med sina framtida gymnasieskolor.

KLARA Teoretiska - en nygammal favorit på gymnasiemässan 1
Klara Teoretiska på gymnasiemässan 2018

En av Göteborgs populäraste friskolor – Mikael Elias Gymnasium – deltar på årets gymnasiemässa under nytt namn; KLARA Teoretiska gymnasium.

Jennie Arpfjord, rektor på KLARA Göteborg, berättar varför skolan bytt namn under året:

-Vår skola har under året blivit del av en grupp som totalt inkluderar tio KLARA Teoretiska-skolor, från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Genom ett nära samarbete med andra skolor kommer KLARA Göteborg få möjlighet att samarbeta och komma ut i både nationella och internationella projekt för bättre lärande.

Har namnbytet inneburit några förändringar för eleverna på skolan?
-Skolan har fått en tydligare profil men för eleverna så innebär namnbytet ännu inte så stora förändringar. Socialt engagemang och universitetsförberedande studier har alltid varit skolans starka sida, inom KLARA-gruppen får vi flera arenor och samarbetsmöjligheter. Ett exempel är FN-rollspelen där alla våra ekonomi- och samhällselever i årskurs två framöver kommer samarbeta med varandra. Vårt samarbete med lokala universitet, satsningar på internationella projekt samt forum för kunskapsutbyten blir också självklara inslag på skolan.

Trångt i montern på gymnasiemässan

Det är som vanligt trångt i skolans monter på gymnasiemässan, trots att många elever inte tidigare hört talas om KLARA Teoretiska. Skolan har både nuvarande elever och alumnielever i montern.

-Skolans nuvarande och tidigare elever är de som bäst kan berätta vad det innebär att studera hos oss, berättar Jennie Arpfjord som tillsammans med sina lärare också finns till hands i skolans monter under de tre dagar som gymnasiemässan pågår.