Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM KLARA Teoretiska – en nygammal favorit på gymnasiemässan

KLARA Teoretiska – en nygammal favorit på gymnasiemässan

Publicerat av: Redaktionen

Den här veckan pågår gymnasiemässan i Göteborg där regionens niondeklassare får chansen att stifta bekantskap med sina framtida gymnasieskolor.

En av Göteborgs populäraste friskolor – Mikael Elias Gymnasium – deltar på årets gymnasiemässa under nytt namn; KLARA Teoretiska gymnasium.

Jennie Arpfjord, rektor på KLARA Göteborg, berättar varför skolan bytt namn under året:

KLARA Teoretiska - en nygammal favorit på gymnasiemässan

Klara Teoretiska på gymnasiemässan 2018

-Vår skola har under året blivit del av en grupp som totalt inkluderar tio KLARA Teoretiska-skolor, från Sundsvall i norr till Malmö i söder.

Genom ett nära samarbete med andra skolor kommer KLARA Göteborg få möjlighet att samarbeta och komma ut i både nationella och internationella projekt för bättre lärande.

Har namnbytet inneburit några förändringar för eleverna på skolan?

-Skolan har fått en tydligare profil men för eleverna så innebär namnbytet ännu inte så stora förändringar. Socialt engagemang och universitetsförberedande studier har alltid varit skolans starka sida, inom KLARA-gruppen får vi flera arenor och samarbetsmöjligheter. Ett exempel är FN-rollspelen där alla våra ekonomi- och samhällselever i årskurs två framöver kommer samarbeta med varandra. Vårt samarbete med lokala universitet, satsningar på internationella projekt samt forum för kunskapsutbyten blir också självklara inslag på skolan.

Trångt i montern på gymnasiemässan

Det är som vanligt trångt i skolans monter på gymnasiemässan, trots att många elever inte tidigare hört talas om KLARA Teoretiska. Skolan har både nuvarande elever och alumnielever i montern.

-Skolans nuvarande och tidigare elever är de som bäst kan berätta vad det innebär att studera hos oss, berättar Jennie Arpfjord som tillsammans med sina lärare också finns till hands i skolans monter under de tre dagar som gymnasiemässan pågår.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>