Hem FORSKNING Åtta finalister utsedda till finalen av Unga Forskare

Åtta finalister utsedda till finalen av Unga Forskare

Publicerat av: Redaktionen

Södertälje Science Park har varit värd för en av åtta semifinaler av Unga Forskare som arrangerats över hela landet.

Utställningen är Sveriges största vetenskapsmässa och tävling för gymnasieprojekt inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Åtta projekt har gått vidare till finalen i Stockholm mellan den 30 mars och 2 april. Projekt som går vidare till final är följande:

 • Åtta finalister utsedda till finalen av Unga Forskare

  På bild: Max Kenning, Janina Ojanne, Sara Elmgart, Josephine Palm Jensen, Lucas Dow, Elsa Berlin, Kevin Jiang, Darja Aspromonti och Albin Glanborg. Foto: Fredrik Sederholm.

  ​ The Effect of Ethylene on the Sprouting of Potato Tubers.

 • Investigating the effect of temperature on lead phytoextraction capabilities of waterweed Elodea canadensis.
 • Project Beetle: Exoarm
 • ADAR1:s inverkan på RNA-editering
 • Hör som en hörselskadad – Att simulera en hörselnedsättning med GNU Octave
 • Predicting the Presence of Intracranial Hemorrhage Using Machine Learning and Neural Networks.
 • Fruit and vegetable ingestion and blood glucose response.
 • Determination of Ideal Parameters for Dispersion from a Fluidic Oscillator with Laminar Flow

– ​En fantastiskt rolig och inspirerande dag med Unga Forskare här i Södertälje Science Park. Jag och juryn är djupt imponerade av projekten som presenterats, säger Mikael Ek, projekteldare på Södertälje Science Park och juryordförande.

Ett Vattenpris delades ut till projektet Investigating the effect of temperature on lead phytoextraction capabilities of waterweed Elodea canadensis

Publikens pris gick till: Ecosystem Services in the Swedish Steel Industry.

På finalen får totalt 55 finalistprojekt under en inspirerande vecka ställa ut sitt projekt för allmänheten och en professionell jury på tekniska museet i Stockholm, delta i specialutformade föreläsningar, gå på studiebesök, delta i den spexiga avslutningsmiddagen samt träffa 100 likasinnade gymnasieungdomar från hela Sverige. Dessutom är de med och tävlar om en plats i Sveriges Unga Forskningslandslag och prestigefyllda priser till ett totalt värde av över 500 000 kronor.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>