Helsingborgs stad femfaldigt nominerad till Götapriset
Hem EFTER PLUGGET Helsingborgs stad femfaldigt nominerad till Götapriset 2023

Helsingborgs stad femfaldigt nominerad till Götapriset 2023

Publicerat av: Redaktionen

Helsingborgs stad har fått inte mindre än fem utvecklingsprojekt nominerade till 2023 års upplaga av Götapriset.

– Nomineringarna visar att vårt arbete gör skillnad, säger Lisa Olsson, innovations- och transformationschef i Helsingborgs stad.

Götapriset har ut 21 utvecklingsprojekt bland över hundra anmälda bidrag. Fem projekt kommer från Helsingborgs stad.

– Nomineringarna är ett kvitto på att vårt innovations- och utvecklingsarbete gör skillnad för vår kärnverksamhet. Vi hamnar också i ett sammanhang där vi får lära oss mer om hur andra offentliga verksamheter arbetar framgångsrikt med innovation och utveckling, säger Lisa Olsson, innovations-och transformationschef i Helsingborgs stad.

De nominerade projekten:

  • Helsingborgs stad femfaldigt nominerad till Götapriset

    Läraren Osama Abbas assisterar en elev som testar blickspårning på Elinebergsskolan i Helsingborgs stad. Projektet är ett av de som nominerats till Götapriset 2023. Foto: Anna Lindgren

    Blickspårning i matematikundervisning, skol- och fritidsförvaltningen

  • Datainformerat beslutsfattande – smartare kvalitetsuppföljning och analys i förskola och grundskola, skol- och fritidsförvaltningen
  • JournalKoll, vård- och omsorgsförvaltningen
  • Spårad torsk med blockkedjeteknik, stadsledningsförvaltningen
  • Så här mår stadens gator, stadsbyggnadsförvaltningen

– Vi har jobbat strukturerat med öronmärkta medel för innovation under ett antal år nu och det börjar ge konkreta resultat för välfärden. Jag tycker att vi visar stor bredd i de nominerade bidragen som spänner från skolmat, vårdjournaler och gatornas kvalitet till inlärningen i skolornas klassrum. Det visar att vi har nått ut med innovationskraften brett ut i vår organisation, säger Lisa Olsson.

Det vinnande projektet, som presenteras den 21 november 2023, får 100 000 kronor. Syftet med Götapriset är att stimulera utveckling inom den offentliga sektorn och främja innovationer som bidrar till en bättre välfärd. Priset delas ut vartannat år på Kvalitetsmässan, Europas största mässa för utveckling och innovation inom offentlig sektor.

Helsingborgs stad gick 2021 vidare som finalist med Laiban, en digital assistent och AI-robot som stöttar barnen i förskolorna.

Kriterier för att bli nominerad till Götapriset

Stora och övergripande utvecklingsprojekt eller vardagsförbättringar kan bli nominerade. Det viktiga är resultatet: en bättre verksamhet för de pengar vi gemensamt satsar på välfärd och ett väl fungerande samhälle. De projekt som blir nominerade ska bland annat vara nyskapande, bidra till lägre kostnader eller högre kvalitet och ge erfarenheter som kan tillämpas i andra verksamheter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>