Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Ängelholms förskolor och Rögle BK gör förskolebarn till miljöhjältar

Ängelholms förskolor och Rögle BK gör förskolebarn till miljöhjältar

Publicerat av: Redaktionen

Ängelholms förskolor och Rögle BK samarbetar kring hållbar utveckling.

Tillsammans skapar förskolepedagoger och Rögles hockeyspelare förutsättningar för barnen att lära om källsortering och återvinning.

Målet är att förstärka förskolebarnens kunskaper om hållbarhetsfrågor.

Ängelholms förskolor och Rögle BK gör förskolebarn till miljöhjältar

Röglespelarna Hampus Gustafsson och Nils Höglander besöker en förskola i Ängelholm.

Sedan i tisdags pågår ett samarbete mellan Ängelholms förskolor och Rögle BK genom verksamheten Grönvit hållbarhet.

Till en början får totalt sex förskolor besök av olika Röglespelare och representanter från Grönvit hållbarhets organisation. Förskolepedagoger och barn mellan fyra och fem år träffar Röglespelarna vid två tillfällen.

Tillsammans har de en dialog om källsortering och återvinning. Barnen får sedan i uppdrag att bli miljöhjältar tillsammans med spelarna och förvandlar insamlat skräp till konstverk.

Hållbar utveckling ingår i förskolans läroplan och samarbetet med Rögle BK är ett tillägg till det hållbarhetsarbete som redan drivs i Ängelholms förskolor.

– Många förskolebarn har redan kunskaper om hållbarhet, men vi hoppas kunna erbjuda en ny dimension för att förstärka kunskaperna ytterligare genom denna satsning, säger Paulina Narkaj Adolfsson som är förskoleutvecklare i Ängelholms kommun.

Hon tillägger att ambitionen från både Rögle BK och Ängelholms kommun är att samarbetet fortsätter och vidareutvecklas tillsammans.

– Vi har som mål att förfina arbetet utifrån barnens nyfikenhet och kunskaper tillsammans med förskolepedagogerna och Rögle BK, säger hon.

Susanne Rimsby på Vita Villans förskola är en av förskolepedagogerna som deltar i samarbetet.

– Barnen är väldigt intresserade och engagerade. Mötet med Röglespelarna blev positivt och hade ett gemensamt fokus i att sortera skräp. Så här dagen efter är det härligt att se att barnen spontant är ute och samlar skräp på gården, säger hon.

Samarbetet är ett led i utvecklingen av Rögle BK:s verksamhet Grönvit hållbarhet, som fokuserar på att driva samhällsnyttiga insatser. Fokus ligger på två definierade områden – miljömässig och social hållbarhet – och inom dessa formas långsiktiga projekt med syfte att skapa kunskap och medvetenhet om ett mer hållbart samhälle.

– Vi känner ett stort ansvar i att använda kraften i vårt varumärke till att påverka barn och unga även vid sidan av isen. Samverkan med kommun och näringsliv är en viktig nyckel för att lyckas med vår vision, säger Jacqueline Rosberg som är ansvarig för verksamheten Grönvit hållbarhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>