Hem Nyheter Hög efterfrågan på distanskurser

Hög efterfrågan på distanskurser

Publicerat av: Redaktionen

Viljan att lära sig något nytt eller utveckla ett intresse är idag stor.

Att gå en kurs på fritiden är ett bra sätt för att skaffa nya kunskaper och underhålla sina hobbys.

Idag upplever däremot många att tiden inte riktigt räcker till.

Hög efterfrågan på distanskurser

I en undersökning vi genomförde för en tid sedan om vad folk drömmer om att göra på fritiden svarade 37% att tidsbrist var den största anledningen till att de inte går en kurs på fritiden.

Kanske är det en anledning till att vi ser ett stort intresse för olika typer av distanskurser på kurser.se? Under 2017 kan vi se att ungefär 560 000 kursvisningar på vår site gick till olika distanskurser.

– Vi ser att intresset för att gå distanskurser ökar för varje år. Orsaken är inte svår att förstå. Man vill kunna lägga upp studietakten själv, man vill kunna ta kursen från sitt lantställe eller från sitt favoritcafé eller på tåget på väg till och från jobb.

Med dagens teknik ges otroliga möjligheter för både kursarrangörer och kursdeltagare och jag är lite förvånad att utbudet av distanskurser inte ökat mer, säger Carl Swensson, marknadschef på kurser.se.

Populäraste områdena för distanskurser är bland annat data och IT, foto och film, inredning, skrivarkurser och språk. Nedan kan du se listan med de 10 populäraste områdena för distanskurser.

Vill du se hela utbudet av distanskurser kan du kika in här.

Hög efterfrågan på distanskurser 3Informationen om distanskurser är en del i årets Kursbarometer som är en årlig rapport från kurser.se. I Kursbarometern finns statistik från kursbranschen och om hur målgruppen använder söktjänsten. I Kursbarometern finns dessutom nyheter och annan inspiration som är intressant för kursarrangörer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>