Hem EFTER PLUGGET Två Järfällaskolor prisas av Apple för sitt digitala arbete

Två Järfällaskolor prisas av Apple för sitt digitala arbete

Publicerat av: Redaktionen

Björkebyskolan och Fjällenskolan i Järfälla tar under måndagen emot utmärkelsen Apple Distinguished School (ADS).

Det är en utmärkelse för skolor som uppfyller kriterier för innovation, ledarskap och förstklassig utbildning.

Bara åtta skolor i Sverige har fått denna unika utmärkelse.

Två Järfällaskolor prisas av Apple för sitt digitala arbete

– Utmärkelsen är ett kvitto på att Fjällenskolan arbetar på ett innovativt sätt samt vågar utmana oss själva i att gå lite längre i våra dagliga rutiner. Lärare från alla arbetslag har varit inblandade i processen med att skriva den bok som var vår ansökan.

Hela förloppet har varit otroligt givande för skolan då vi fick möjlighet att stanna upp och se oss själva utifrån och gå igenom alla år av digitalt arbete, säger André Backholm, IT-ansvarig på Fjällenskolan.

I Sverige är det andra gången Apple delar ut utmärkelsen och totalt finns åtta Apple Distinguished Schools i Sverige, i världen finns det cirka 200. Utmärkelsen är för tvåårsperioden 2016-2018 och under dessa två år kommer de båda prisbelönta skolorna att få delta i studiebesök och utbyta erfarenheter med andra skolor runt om i världen som blivit utvalda till ADS.

– Med glädje noterar vi på Björkebyskolan att vårt långsiktiga arbete inom IKT uppmärksammas, i detta fall att bli utnämnd till en Apple Distinguished School. Detta bekräftar vår övertygelse att ett visionärt målmedvetet arbete som vi tillsammans kan enas kring ger positivt resultat, säger Fredrik Yggmark, rektor för Björkebyskolan.

I Järfälla har kommunen arbetat aktivt för att främja lärare och elevers arbete med digitala verktyg. En extra satsning på 8 miljoner kronor gjordes i kommunens budget på att alla barn i Järfälla ska få tillgång till en dator eller läsplatta.

– Digitala verktyg är ett viktigt hjälpmedel för lärarna i den moderna skolan. Genom att erbjuda varje elev likvärdig tillgång till en egen dator eller surfplatta speglar vi samhällsutvecklingen i stort där digitala verktyg allt mer är ett naturligt inslag, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>