Hem NYHETER Efterfrågan på digitala läromedel ökar snabbt

Efterfrågan på digitala läromedel ökar snabbt

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen av svensk skola går framåt och användningen av digitala läromedel ökar i snabb takt.

Detta märktes inte minst under SETT-mässan i Stockholm som hade större fokus på digitala läromedel än tidigare och där intresset var mycket stort när Gleerups nya digitala läromedel premiärvisades.

I augusti kommer Gleerups digitala läromedel i en helt ny skepnad med fler ämnen och många nya funktioner. Härom veckan var det premiärvisning på SETT-mässan med närmre 10 000 deltagare.

– Gleerups nya digitala läromedel fick ett enormt positivt gensvar på SETT-mässan och det känns jätteroligt! Vi strävar alltid efter att erbjuda ett kvalitetsinnehåll med både bredd och djup i alla ämnen, vilket lärarna bekräftar värdet av.

I de nya digitala läromedlen har vi dessutom nyttjat de digitala möjligheterna fullt ut, säger Marcus Ander, konceptansvarig digitala läromedel, Gleerups.

Efterfrågan på digitala läromedel ökar snabbtNytt sätt att navigera
För att ge lärare och elever en enklare överblick i läromedlet har Gleerups skapat ett nytt sätt att navigera.

– Du kan välja mellan den klassiska textbaserade innehållsförteckningen och en ny visuell översikt. Dessutom är allt sökbart, säger Marcus.

Nytt planeringsverktyg
I Gleerups nya digitala läromedel ingår ett helt nytt planeringsverktyg för lärare.

– Här bygger du som lärare egna planeringar och teman. Du kan kombinera eget material, filmer och länkar med innehåll från ett eller flera läromedel. På så sätt kan du anpassa läromedlet efter vad som passar dig och din undervisning. Du kan också dela med en eller flera elever vilket gör det enklare att individanpassa läromedlet, säger Marcus.

Delad vy efterlängtad bland elever
En annan nyhet är delad vy, som gör att man kan vara på två ställen samtidigt i det digitala läromedlet utan att tappa orienteringen.

– Eleverna kan arbeta med övningar i den ena vyn samtidigt som de läser text eller ser på film i den andra vyn. Detta är något som efterfrågats bland elever och känns jätteroligt att nu kunna presentera, säger Marcus.

Fram till augusti när alla Gleerups nya läromedel lanseras har lärare möjlighet att prova de läromedel som är klara kostnadsfritt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>