Jönköping International Business School förstärker sin position som en av Europas bästa handelshögskolor
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Jönköping International Business School förstärker nu sin position som en av Europas bästa handelshögskolor

Jönköping International Business School förstärker nu sin position som en av Europas bästa handelshögskolor

Publicerat av: Redaktionen

Jönköping International Business School (JIBS) klättrar på Financial Times årliga ranking av Europas bästa handelshögskolor.

 Resultatet för 2022 är en förbättring med sju placeringar jämfört med förra året, vilket ytterligare befäster JIBS position som en av Europas ledande handelshögskolor.

JIBS är dessutom bäst i Norden när det gäller andelen internationella medarbetare.

För andra året i rad återfinns JIBS på den prestigefyllda och högt ansedda rankningen av handelshögskolor i Europa. FT European Business Schools Ranking är utan tvekan en av de mest omfattande bedömningarna av europeiska handelshögskolor. Den bedömer skolans resultat utifrån flera indikatorer, allt från löne- och karriärutveckling för utexaminerade till internationellt fokus, mobilitet och mångfald bland personalen. Studenter och arbetsgivare över hela världen använder rankningen för att jämföra skolor och utbildningsprogram.

-Rankingen är ett fint erkännande för vår personal, våra studenter och våra alumner. Den är ett bevis på att det är möjligt att nå global framgång även för små skolor utanför de större städerna. Utan forskningsbaserad utbildning i världsklass och en mycket professionell organisation hade vi inte kunnat ta oss in på denna lista, säger Jerker Moodysson, vd och akademisk ledare på JIBS.

Jönköping International Business School förstärker sin position som en av Europas bästa handelshögskolor

Jönköping International Business School (JIBS) klättrar på Financial Times årliga ranking av Europas bästa handelshögskolor

JIBS har starka kopplingar till näringslivet. Med sin utpräglat internationella profil strävar JIBS efter att attrahera och utveckla studenter och lärare med olika bakgrund. Närmare hälften av personalen och cirka 80 procent av JIBS masterstudenter har utländsk bakgrund. Den mångkulturella miljön gör studenterna väl rustade för en global arbetsmarknad, vilket också framgår av rankningen. Vid sidan av de utexaminerades anställningsbarhet och karriärutveckling får JIBS höga poäng när det gäller internationell mobilitet och andel internationella medarbetare, där skolan alltså rankas högst i Norden.

-Vi strävar efter att ständigt utveckla våra utbildningar och skapa en inspirerande akademisk miljö så att vi kan säkerställa att studenterna får de färdigheter och erfarenheter de behöver för att lyckas i arbetslivet. Det arbetet sker i samarbete med många partners, både i vår egen region och andra delar av världen. Jag vill betona att detta erkännande också återspeglar kvaliteten och styrkan hos dessa partners, säger Jerker Moodysson.

Vid sidan av JIBS finns ytterligare två svenska handelshögskolor på listan: Handelshögskolan i Stockholm och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>